U problemima do grla

Nakon tužbe za plagijat i napada na obožavatelja, glazbenika sad optužuju i da je lopov

Odvjetnici njujorškog stilista i modnog kolekcionara Davida Casavanta tvrde da suradnja s glazbenim mogulom traje osam godina, no od 2020. prestao je plaćati najam za 13 iznimno vrijednih odjevnih predmeta koji su dio modne povijesti, stoga preko suda potražuju 400.000 dolara

Malo tko bi očekivao da američki glazbenik Kanye West, čiju imovinu magazin Forbes procjenjuje na 1,3 milijarde dolara, ima problem s plaćanjem dugova. No, upravo je to razlog zbog kojeg ga je tužio ugledan njujorški stilist i modni kolekcionar, David Casavant. Tvrdi kako mu glazbenik koji je prošle godine promijenio ime u Ye, dužan više od 400 tisuća dolara neplaćenih naknada - za najam odjeće, javlja Billboard. Radi se o pasioniranom zaljubljeniku u modu i vlasniku jedne od najdragocjenijih kolekcija dizajnerskih odjevnih predmeta koji ih, posuđuje i drugim zvijezdama, uz nadoknadu. Primjerice, odjeću iz zbirke Casavant Archive, privatne kolekcije rijetkih odjevnih predmeta, osim Westa unajmljuju njegova bivša, Kim Kardashian, te plejada slavnih: Lady Gaga, Tom Brady, glumac Nicolas Cage, pjevačica Solange Knowles, mlađa, britanski reper Shayaa Bin Abraham-Joseph koji nastupa pod imenom 21 Savage. Čini se kako im je Ye jedini problematični klijent.

Čitajte i: Fenomen Kanye West: Kako je ovaj briljantan, ali kompliciran genijalac stvorio carstvo, ali izgubio ljubav života

Odvjetnici Davida Casavanta u tužbi navode da kolekcionar i glazbeni mogul surađuju od 2014., a problemi su počeli, piše Forbes, u listopadu 2020. Glazbenik je tada prestao plaćati najam 13 "rijetkih, dragocjenih komada" u ukupnom iznosu od 221.810 dolara.

Budući da odjeću nije vratio, niti to kani učiniti, zbirka Casavant Archive traži odštetu od 195.100 dolara.

image

Životnu situaciju trenutno mu ne olakšava ni razvod od bivše supruge, mega popularne Kim Kardashian

MEHDI TAAMALLAH/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Svi predmeti su dragocjeni zbog svoje važnosti u povijesti mode. To nije zamjenjiva odjeća, svaki izgubljeni predmet je dio veće zbirke koja svoju vrijednost crpi iz svoje cjelovitosti", napisali su odvjetnici tvrtke. Glazbenik zasad nije komentirao tužbu: zauzet je razvodom braka od Kim Kardashian, koji je sve osim prijateljskog. Muče ga tužbe zbog navodnih plagijata, a tu je i incident kad je početkom ove godine, ispred noćnog kluba u Los Angelesu, navodno udario obožavatelja. Čini se da ni to neće proći bez pravnih posljedica.

Linker
25. travanj 2024 09:53