Svi štite Kamalu

Naslovnica potpredsjednice u tenisicama uzrujala mnoge: Šefica Voguea odgovorila na kritike

Najnovije izdanje američkog časopisa Vogue svojom naslovnicom želi odati počast novoizabranoj potpredsjednici SAD-a, prvoj ženi u povijesti na toj funkciji, no izbor neformalne slike na kojoj političarka pozira u tenisicama uzrokovalo je brojne kritike.

Anna Wintour odgovorila je na kritike upućene zbog izgleda naslovnice Voguea, na kojoj je glavna zvijezda novoizabrana potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Harris. Na naslovnici Vogue izdanja za veljaču - što je ujedno i prvo pojavljivanje ove političarke na naslovnici tog modno časopisa - senatorica iz Kalifornije pozira u crnom sakou i hlačama te svojim omiljenim tenisicama - riječ je o crnim tenisicama marke Converse, kod nas poznate i pod nazivom 'starke'.

Čitajte i: Nova potpredsjednica SAD-a na naslovnici Voguea: Mnogi su uočili katastrofalan propust!

Pozadina ispred koje stoji odaje počast njezinim studentskim danima, odnosno sestrinstvu kojem se priključila na Sveučilištu Howard. Podloga ispred koje je pozirala je u kombinaciji zelene i ružičaste boje, baš kao i boje Alfa Kapa Alfa sestrinstva.

Nakon brojnih kritika upućenih uredništvu "modne biblije" zbog portreta na naslovnici - koji su neki nazvali da je "bez poštovanja" zbog njegove neformalnosti, dok su drugi zamjerili što Harris izgleda "isprano", u smislu da joj je posvijetljena boja kože, Wintour je poslala izjavu putem New York Timesa.

'Odražava trenutak u kojem svi živimo'

"Čuli smo i razumjeli reakcije na naslovnicu tiskanog izdanja te samo želim ponoviti da nam nipošto nije bila namjera, u bilo kojem smislu, umanjiti važnost izborne pobjede potpredsjednice", kazala je Wintour.

Čitajte i: Nakon bogatog biznismena Anna Wintour se zaljubila u zvijezdu filma ‘Zapravo ljubav‘

"Nije bilo formalnog dogovora o tome koji će biti izbor naslovnice. Kada su dvije slike stigle u Vogue, svi smo mi, vrlo, vrlo snažno osjetili da taj manje formalan portret novoizabrane potpredsjednice stvarno odražava trenutak u kojem se još uvijek svi nalazimo i živimo - usred zastrašujuće pandemije koja svake minute odnosi nove živote", objasnila je dalje Anna Wintour za NY Times.

"Osjetili smo da će odražavanje ovog tragičnog trenutka u globalnoj povijesti, s ne toliko formalnom slikom, biti mnogo pristupačnije i stvarno. Te da će odražavati obilježje Biden-Harris kampanje i sve ono što pokušavaju učiniti, i uvjerena sam da hoće", zaključila je globalna izvršna urednica magazina Vogue.

Druga, formalnija, fotografija prikazuje nasmiješenu Harris u nježno plavom odijelu iz kolekcije Michaela Korsa. Obje je fotografije snimio Tyler Mitchell, prvi crni fotograf koji je snimao naslovnice Voguea, u 2018. surađivao je zbog toga s Beyonce, a iduće godine i glumicu i pjevačicu Zendayu.


ČITAJTE I:

‘Optimizam je gorivo koje me pokreće‘: Izjave Kamale Harris koje će vas inspirirati

Tko je desna ruka Joe Bidena, prva žena u povijesti Amerike koja će obnašati tu funkciju?

Nova zvijezda američke politike: Životna priča Kamale Harris

Linker
24. travanj 2024 22:46