njegova žrtva

Nekadašnja manekenka bijesna zbog puštanja Cosbyja na slobodu: ‘Zgađena je i uznemirena‘

Janice Dickinson svojedobno je Billa Cosbyja hrabro prokazala kao svog zlostavljača pa ne čudi sudskom presudom koja je glumcu donijela slobodu.

Bivši super model Janice Dickinson (66), posljednja u nizu žrtava koja je javno optužila glumca Billa Cosbyja (83) za zlostavljanje, prva je koja je reagirala nakon njegova izlaska iz zatvora u srijedu navečer. Na ulicama Los Angelesa snimljena je uzrujana i ljutita, a njezina je odvjetnica za Daily Mail izjavila kako je manekenka osjetila „gađenje i uznemirenost”, čuvši da je višestruki zlostavljač iz zatvora pušten ranije.

Naime, unatoč optužbama i svjedočenju deset silovanih i zlostavljanih žena, Vrhovni sud savezne američke države Pennsylvanije ukinuo je presudu za seksualni napad. I nakon manje od dva sata glumac je izašao iz zatvora u kojem je proveo nešto više od dvije godine iako je 2018. osuđen na zatvorsku kaznu od tri do deset godina.

image
Glumac je na slobodu pušten u srijedu, 30. lipnja.
RICKKAUFMAN/LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Vijest koja je šokirala svijet: Seksualni predator Bill Cosby pušten iz zatvora, supruga mu sve oprostila!

Čitajte i: Bill Cosby proglašen krivim

A Janice Dickinson razbjesnile su pravne igre i proceduralne pogreške kojima su glumčevi odvjetnici i ishodili njegovo ranije puštanje.

Iako su protiv glumca, najpoznatijeg po ulozi supruga i oca u TV hitu „Cosby Show” iz 80-ih godina, tužbe podnijele desetine žena te svjedočile u procesu, Cosby je proglašen krivim jedino za seksualni napad na Andreu Constand 2004., nakon što ju je drogirao i napastovao u svom domu. Suci su smatrali da je to jedina optužba koja nije previše zastarjela i da po njoj mogu pokrenuti proces. Međutim, saznalo se da je većina sudaca odlučila da su glumčevi odvjetnici 2005. postigli pravno valjan dogovor s tadašnjim državnim tužiteljem Bruceom Castorom da se optužnica za krivično djelo ne podiže. No, poznati glumac nije mogao izbjeći svjedočenje u građanskoj tužbi koju je Andrea Constand nakon toga podnijela. Upravo to Cosbyjevo svjedočenje pod zakletvom iskoristio je novi tužitelj Kevin Steel te 2015. opet podigao optužnicu. No, presuda je sada poništena zbog proceduralnih pogrešaka. Tako je glumac, zahvaljujući rupama u zakonu, slobodan – sud je, naime utvrdio da je Cosby s prijašnjim tužiteljem postigao dogovor koji onemogućuje da ga se optuži za zlostavljanje za koje je osuđen.

image
Janice Dickinson ne može sakriti bijes zbog činjenice da je Bill Cosby pušten iz zatvora.
CLINT BREWER PHOTOGRAPHY/A.I.M/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Godine u zatvoru osramoćenom glumcu, čini se, nisu naškodile. Izašao je nasmiješen, i sjeo u bijeli automobil u kojem su ga čekala dvojica muškaraca.

A Janice Dickinson, koja je sa svojom pričom u javnost izašla tek nakon što su sve zlostavljane žene ispričale što im se dogodilo, ne krije koliko je zgrožena. Nju je silovao 1982., kada ju je, kao i mnoge prije nje, pozvao na večeru da dogovore detalje oko njezinog sudjelovanja u seriji „The Cosby Show”. Sve što je doživjela, opisala je i u knjizi „No Lifeguard on Duty: The Accidental Lief of the Worlds First Supermodel”. Zbog inzistiranja Cosbyjevih odvjetnika taj je dio ipak izbačen iz knjige, no Janice, koja je danas u sretnom braku s četvrtim suprugom, odlučila je javno ispričati što je proživjela kako bi pomogla i njegovim ostalim žrtvama. Stoga njezina ljutnja i gađenje nimalo ne čude.

image
Slobodu je izborio zahvaljujući pravnim zavrzlamama koje je njegov odvjetnički tim vješto iskoristio.
RICKKAUFMAN/LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
16. travanj 2024 12:53