Teške optužbe

‘Nevidljivi‘ Andrew: Zbog skandaloznog suđenja kraljičin sin neće sudjelovati ni na jednoj od zakazanih kraljevskih svečanosti

Zbog skandala u koji je upleten i Jeffrey Epstein, princ je već odstupio s kraljevskih dužnosti, a sada čeka suđenje za optužbe za seksualno napastovanje.

Kako se približava suđenje za optužbe s kojima je suočen sin kraljice Elizabete II., jasno je da će datumi ročišta pasti u blizinu najvećih svečanosti koje će Ujedinjeno Kraljevstvo iduće godine prirediti - proslavu 70 godina vladavine kraljice. Kako se u kraljevskoj obitelji ništa ne prepušta slučaju, tako se već sada radi plan da se princ Andrew ne pojavi ni na jednoj.

Princ Andrew neće sudjelovati ni u jednoj svečanosti platinastoj jubileja, nakon što je američki sud zakazao datume ročišta koji padaju blizu proslava, navode britanski mediji. Vojvoda od Yorka, koji je odstupio s dužnosti člana kraljevske obitelji nakon što ga je tužila Virginia Giuffre, žrtva Jeffreya Epsteina, navodno se neće pojaviti ni u blizini kraljice i ostalih članova obitelji na balkonu Buckinghamske palače, za tradicionalnu paradu aviona.

Kako je otkrio jedan izvor, 61-godišnji Andrew planira biti 'nevidljiv' tijekom četverodnevne nacionalne svečanosti, koja će se prirediti u čast 70 godina vladavine njegove majke kraljice Elizabete II. Svečanosti će se održavati od četvrtka 2. lipnja do nedjelje 5. lipnja iduće godine.

image
Princ Andrew na suđenje će 2022.
SHUTTERSTOCK

Sudac Lewis Kaplan odlučio je, uz slaganje obje strane, da će otkrivanja, među kojima je i Andrewovo svjedočenje pod prisegom, biti dovršena do 14. srpnja - samo pet tjedana nakon svečanosti.

Čitajte i: Skandalozni princ Andrew planira opet oženiti bivšu suprugu? Ona mu vjeruje da je potpuno ‘čist‘ od optužbi za zlostavljanje

On potpuno poriče optužbe

Giuffre, koja se prije zvala Virginia Roberts tuži vojvodu za seksualno napastovanje i silovanje 2001. kada je imala 17 godina, a koje se ponavljalo u Londonu, New Yorku i na drugim lokacijama koje uključuju Epsteinov privatni otok Little St James na Karibima. Princ kategorički poriče da je imao bilo kakve seksualne kontakte ili odnose s Giuffre.

Organizatori kraljevskih svečanosti također pokušavaju organizirati što će napraviti s princom Harryjem i Meghan Markle tijekom proslave Platinastog jubileja, koje će sadržati ulične zabave, izravan TV prijenos i paljenje svjetionika diljem cijelog Ujedinjenog Kraljevstva.

Linker
16. travanj 2024 15:26