Profimedia, Everett
RAZOTRKIVENI DETALJI

Ni kruna nije pomogla: Igrala je kraljicu, ali je svejedno bila manje plaćena od svojeg princa Philipa

Čak bi i kraljica Elizabeta II. mogla biti ljuta nakon što je otkriveno da je glumica koja ju je utjelovila u Netflixovoj seriji 'The Crown' bila manje plaćena od kolege koji je utjelovio princa Philipa.

Drama koja prati život od njezinih početaka na mjestu kraljice osvojila je publiku i kritičare, a nagrađena je s dva Zlatna globusa, od kojeg je jedan otišao u ruke glavne glumice Claire Foy (33) koja je u prve dvije sezone utjelovila kraljicu Elizabetu II. Iako je za svoju ulogu dobila brojna priznanja, 33-godišnja engleska glumica bila je manje plaćena od glumca Matta Smitha (35) koji je u seriji igrao kraljičinog supruga, princa Philipa.

The Crown Season 1
Netflix
Claire Foy u seriji "The Crown"

Situaciju oko razlike u plaćama otkrili su producenti serije na konferenciji u Jeruzalemu kada su priznali kako su Smitha platili više zbog toga što je poznatiji.

- On je zarađivao više jer je stekao slavu serijom "Doctor Who", ali to će se promijeniti. Od sada, nitko nije plaćen više od kraljice – poručili su na konferenciji, ali sada je za Claire Foy prekasno jer u trećoj sezoni stiže Olivia Colman, nova glumica koja će utjeloviti Elizabetu II.

January 7, 2018 - Beverly Hills, California, U.S. - 'The Crown' stars CLAIRE FOY and MATT SMITH during red carpet arrivals for the 75th Annual Golden Globe Awards, at The Beverly Hilton Hotel., Image: 359522730, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Na dodjeli Zlatnih globusa s Mattom Smithom

Vijest o razlici u plaćama samo je još jedna u nizu koja potvrđuje da i u glumačkom svijetu muškarci po pitanju zarade bolje prolaze, ali ovog puta malo je teže shvatiti zašto s obzirom na to da se cijela serija fokusira na žensku moć i priča priču o kraljici Elizabeti. Pa ako kraljica ne može biti pošteno plaćena, kako očekivati da će ostali biti?

Linker
16. travanj 2024 03:59