Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia
ZVIJEZDE SU SE UDRUŽILE

Nicole Kidman nije mogla zadržati suze: Zbog teških vijesti napustila party nakon 15 minuta

Vatrena stihija s kojom se Australija bori još od listopada uništava sve ispred sebe: spaljena je površina jednaka površini dvije Belgije, uništeno oko 1400 domova, uginulo oko 500 milijuna životinja, a ljeto je tamo tek počelo. Na cijelu situaciju, gdje se svakodnevno evakuira građane i pokušava zaustaviti veliki požar, osvrnule su se i zvijezde, među kojima je i australska glumica Nicole Kidman koja je brisala suze dok je govorila o katastrofi u kojoj će i ona možda izgubiti svoj dom.

Cijeli svijet ovih dana prati katastrofu koja je pogodila Australiju, a za koju mnogi smatraju kako je posljedica klimatskih promjena. Kao i uvijek, i zvijezde su pokazale veliko srce, osobito one kojima je to dom, i donirale organizacijama pozamašne svote kako bi im olakšale borbu protiv vatrene stihije te pozvale svoje obožavatelje da učine isto.

Pjevačica Pink objavila je popis organizacija kojima se može donirati i obećala da će izdvojiti 500 tisuća dolara kako bi pomagla lokalnim vatrogasnim organizacijama.

"Moje srce je uz naše prijatelje i obitelj u Australiji", napisala je glazbenica, a jednako darežljiva bila je i australska glumica Nicole Kidman.

"Potpora, misli i molitve naše obitelji su sa svima pogođenima požarima diljem Australije", napisala je glumica, koja je na partyju prije dodjele nagrada Zlatni globus teško zadržavala suze nakon što je saznala da je i njezin australski dom ugrožen, izbjegavala je novinare i zadržala se samo 15 minuta.

Nicole Kidman
7th Annual Gold Meets Golden Brunch Event, Arrivals, Virginia Robinson Gardens, Los Angeles, USA - 04 Jan 2020, Image: 491046433, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Prije dolaska na party je saznala da je njezina kuća u Australiji među onima koje su ugrožene vatrom. Iako je najprije dobila informaciju da joj je dom uništen, ispostavilo se da ne gori, ali je vatra blizu pa je moramo držati na oku", izjavio je njezin agent za Us Weekly.

Nicole Kidman is seen in Los Angeles, CA., Image: 491042051, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: gotpap / StarMax / Profimedia
gotpap / StarMax / Profimedia

Još jedan australski glumac, Hugh Jackman, pokazao je podršku i pozvao sve da pomognu kako god mogu, podijelivši link s organizacijama kojima se može donirati, dok su brojne zvijezde, kao što su Sharon Stone, Leonardo DiCaprio, Ellen DeGeneres podijelili post aktivistkinje Grete Thunberg u kojem se ona osvrće na katastrofu u Australiji.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#Regram #RG @gretathunberg: Australia is on fire. And the summer there has only just begun. 2019 was a year of record heat and record drought. Today the temperature outside Sydney was 48,9°C. 500 million (!!) animals are estimated dead because of the bushfires. Over 20 people have died and thousands of homes have burned to ground. The fires have spewed 2/3 of the nations national annual CO2 emissions, according to the Sydney Morning Herald. The smoke has covered glaciers in distant New Zealand (!) making them warm and melt faster because of the albedo effect. And yet. All of this still has not resulted in any political action. Because we still fail to make the connection between the climate crisis and increased extreme weather events and nature disasters like the #AustraliaFires That has to change. And it has to change now. My thoughts are with the people of Australia and those affected by these devastating fires.

Objavu dijeli Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

S porukama podrške pridružila se i britanska kraljevska obitelj. Kraljica Elizabeta naglasila je da je duboko potresena zbog vatrene stihije te se zahvalila svim službama i ljudima koji ugrožavaju vlastite živote kako bi pomogli zajednici. S riječima podrške javili su se i princ William i Kate Middleton, dok su Meghan Markle i princ Harry naglasili kako je ovo samo jedna u nizu katastrofa te pozvali sve da pomognu koliko mogu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Our thoughts and prayers are with those across Australia who are continuing to face the devastating fires that have been raging for months. From areas we are personally connected to such as the communities and people we visited in New South Wales in 2018, to the fires in California and parts of Africa, we are struck by the increasingly overlapping presence of these environmental disasters, including of course the destruction of the Amazon which continues. This global environmental crisis has now been described as Ecocide. It’s easy to feel helpless, but there’s always a way to help. To find out how you can lend your support, please see the links below to help as we have. https://fundraise.redcross.org.au/drr (@redcrossau) https://www.rfs.nsw.gov.au/about-us/fundraising (@nswrfs) https://www.cfa.vic.gov.au/about/supporting-cfa#donate-cfa Photo © @nswrfs / @dale_appleton / Jay Elai

Objavu dijeli The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Linker
23. travanj 2024 22:22