Getty Images
Ljubitelj prirode

Novak Đoković 'spustio se na zemlju': 'Uvijek je pravo vrijeme da to napravite'

Poznati tenisač otkrio je kako provodi vrijeme nakon treninga i mečeva. Budući da su oni iznimno zahtjevni i fizički i psihički, Novak je otkrio svoju omiljenu metodu za 'spuštanje na zemlju'.

Često se govori da oni najuspješniji i najbolji u svojim poljima razmišljaju 'izvan okvira', a jedan od takvih sigurno je i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković. Teniski as iz Srbije poznat je po svojim sveobuhvatnim sportskim pripremama, ali i ljubavi prema prirodi. Ovog je puta otkrio koja je njegova uobičajena praksa nakon treninga i mečeva. Netko bi pretpostavio da su to masaže, raznovrsna opuštanja, ali rijetko tko bi na prvu pomislio da najbolji tenisač najviše prakticira hodati bos po travi.

"Bose noge na travi u isto vrijeme su utjeha za duh i povezuju tijelo sa zemljom. Uvijek je pravo vrijeme da to napravite. Za tenisače pogotovo nakon treninga ili meča. Uzemljavanje je iznimno bitno", napisao je Novak uz fotografiju svojih stopala na travi i video na kojem se vidi kako on trči bos na uređenom travnjaku.

Najbolja reklama

Sreća na njegovom licu dok trči i radi lagano zagrijavanje bos na travi, najbolja je 'reklama' za sve da naprave isto to kako bi se riješili nakupljenog stresa.

"Kad hodate bosih nogu, kako ikad možete zaboraviti Zemlju", citat je Carla Junga koji je Đoković također podijelio u ovoj objavi.

Tenisač na sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama voli podijeliti kako se priprema, a često se tu nađu i vježbe u prirodi. Tako je ovog ljeta u Zadru vježbao na plaži uz more. "Teretana majke prirode", napisao je uz video treninga na šljunčanoj plaži. Ili primjerice, kada je na proljeće sudjelovao u izazovu branja trešanja, u kojem se s prijateljem Vigorom, mladim nogometašem, natjecao tko će nabrati više trešanja s drveta iz skoka.

Pročitajte i:

Raznježit će vas! Razigrani Novak Đoković u igri s djecom: 'Sada je tata u pravom balonu'

Jelena Đoković u novoj ulozi: Govori o temi koju nepravedno svrstavamo u kategoriju tabua

Novak Đoković o izbacivanju s US Opena: 'Sve je bilo pogrešno, žao mi je što sam joj nanio takav stres'

Novak Đoković otišao u Španjolsku: Predah od treninga iskoristio za shopping i duženje pod maskama

Linker
20. travanj 2024 15:11