DC objavio

Novi Superman sada je biseksualac! ‘Ovo je ogromna vijest za svijet stripa koji je konačno napravio korak ka uključivosti‘

DC Comics otkrio je da Jonathan ‘Jon‘ Kent, koji je titulu Supermana preuzeo od svog oca Clarka, uskoro početi ljubovati s bliskim prijateljem Jayom Nakamurom.

Samo dva mjeseca nakon što je DC Comics, jedna je od najvećih i najvažnjih strip izdavačkih kuća u SAD-u i svijetu, otkrila da Batmanov pomagač Robin dejta s muškarcima, sada je iznenadio još jednom viješću. Naime, Clark Kentov sin, Jon Kent, odnosno novi Superman, zapravo je biseksualac.

DC je najavio da će seksualnost novog superjunaka biti otkrivena u izdanju stripa "Superman: Sin Kal-Ela" 9. studenog ove godine.

"Uvijek sam govorio da svima trebaju heroji i da svi zaslužuju vidjeti sebe u svojim herojima i vrlo sam zahvalan DC-u i Warner Brosu što sa mnom dijele ovu ideju. Supermanov simbol oduvijek je predstavljao nadu, istinu i pravdu. Danas taj simbol predstavlja nešto više. Danas se više ljudi može vidjeti u najmoćnijem superjunaku u stripu", kazao je pisac Tom Taylor.

Mnogi fanovi Supermana i stripa oduševljeni su ovom promjenom te su na društvenim mrežama već napisali svoje hvalospjeve.

"Tako je super da smo sada u vremenu u kojem se cijeni raznolikost i zastupljena je u medijima. Superman, vjerojatno najveći i najpoznatiji strip junak, sada se identificira kao biseksualac i to je ogromna i nevjerojatna vijest!", poručio je grafički dizajner Kunal Chopra.

"Ovo je odlično za moje prijatelje u LGBT zajednici. Bravo, DC Comics!", napisala je autorica Kelly Moran.

"Neke stvarne i važne stvari događaju se danas u svijetu stripa. Tako sam sretan što vidim da je Superman biseksualac. Uključivost u tako kultnoj franšizi postavlja prvi korak za puno više napretka u toj industriji", napisao je jedan od fanova kultnog junaka.

image
Clark Kent (Superman) i Lois Lane.
RIGHTS MANAGED/MARY EVANS PICTURE LIBRAR/PROFIMEDIA

Međutim, Taylor napominje da se lik Jona Kenta istospolnom vezom odmiče od izvornog Supermana te da će njegov partner, izbjeglički 'hacktivist' Jay Nakamura, zapravo bit Kentov pomoćnik, a ne samo njegov ljubavni izabranik, kao što je to bio slučaj između Lois Lane i Clarka Kenta.

Osim toga, Jay je također novinar, baš kao i Kentovi roditelji, što daje dodatnu zanimljivost cijeloj priči, kao i što će otkriti da ima vlastite supermoći. Iako svi detalji o Jonovoj i Jayevoj vezi još nisu otkriveni, DC je ipak otkrio kako je započela njihova romansa, objašnjavajući da će par početi izlaziti nakon što Superman doživi mentalni i fizički 'burnout'.

Linker
20. travanj 2024 11:24