Buran kolovoz na hrvatskoj obali

Obožavatelji ‘fjake‘ i ‘pomalo‘: Od Michaela Jordana, preko ‘Barneya‘ i Boba Geldofa do Demi Moore - svi odmaraju kod nas

Ima li bolje promocije za hrvatsku obalu od posjete brojnih zvijezda? Ponekad ih ‘ulove‘ fotografi, a ponekad svoje lokacije otkriju sami na društvenim mrežama. A tako je možda i bolje, jer se na taj način širi pozitivna priča o našem čistom moru, gradovima koji skrivaju tradiciju i netaknutoj prirodi.

Ah to hrvatsko more! Ove godine unatoč pandemiji hrvatski je Jadran posjetilo nekoliko desetina poznatih osoba - iz svijeta glazbe, sporta, mode i filma. Zvijezde A-liste ljetovale su kod nas od sjevera do juga, no kao i uvijek, lokacija koja je prednjačila je Dubrovnik, iako je Istra gotovo pa jednako popularna.

Tamara Ecclestone Rutland, kći bivšeg čelnog čovjeka Formule 1 i bivšeg hrvatskog zeta Bernieja Ecclestonea i bivše manekenke Slavice Radić, na tatinoj jahti plovila je jadranskom obalom sa suprugom, brokerom Jayom i njihovim kćerima, Sophiom (7) i Serenom koja uskoro puni prvi rođendan.

"Tako je divno vratiti se u Hrvatsku. Posljednji put kad sam bila ovdje, Serena je bila u mom trbuščiću", napisala je Tamara uz fotografiju gdje pozira s preslatkom kćerkicom. Dok malenu Serenu upoznaje s hrvatskim ljepotama, suprug Jay fasciniran je s našom hranom iako mu je ovo tko zna koja godina da ljetuje u rodnoj zemlji svoje punice.

Nema do naših delicija

"Volim jesti ćevape, ali pljeskavicu još i više", napisao je na Instagram Storyju simpatični Jay. Ljubav prema Hrvatskoj Tamari i sestri Petri usadila je majka, a kod nas je "navukla" i bivšeg muža Bernieja koji je nekoliko tjedana proveo na hrvatskoj obali. U Dubrovnik je krajem srpnja stigao sa 46 godina mlađom suprugom Fabianom Flossi.

image
Bernie Ecclestone u šetnji Trogirom.
DUJE KLARIC/CROPIX CROPIX

Čitajte i: Omiljeni Dubrovnik: Milijarder Bernie Ecclestone u opuštenoj šetnji Stradunom s 46 godina mlađom suprugom

Pomutnja zbog NBA zvijezde

Vijest da je NBA legenda i bivši košarkaš Michael Jordan stigao u Split, zatekla je mnoge mještane i turiste, koji su osim turističkih lokacija u Splitu, obavezno pohrilili na Zapadnu obalu pogledati iznajmljenu jahtu O'Pari koja je svojom masovnosti i luksuzom mamila znatiželjne poglede. Oni koji su imali malo više sreće, uhvatili su Jordana kako na jahti uživa sa suprugom Yvette Prieto. Ipak, u gradu Hvaru odvažio se na šetnju te je posjetio restoran Gariful. Fotografirao se s osobljem, a nekoliko dana prije, u istom su restoranu bili NBA košarkaši, naš Ivica Zubac koji se s dugogodišnjom djevojkom Kristinom oženio na Lošinju te Patrick Patterson, koji je stigao na svadbu svojeg suigrača iz LA Clippersa.

Čitajte i: I Jordan se 'gurao' u dubrovačkoj gužvi: Nakon razgledavanja ručao na ulici, za stolom poznatog restorana

Jordan je i u Dubrovniku pružio korak. Cijela svita odlučila je ručati u restoranu Proto, u kojem su ih, zbog gužve, smjestili za stol na ulici. Nije to smetalo slavnog košarkaša, koji je navodno nakon boravka u Dubrovniku zrakoplovom napustio Hrvatsku.

image
Michael Jordan sa suprugom Yvette Prieto u Dubrovniku.
TONCI PLAZIBAT/CROPIX CROPIX

Slavna glumica nam se vratila

Instagram fotografija na kojoj nije označila lokaciju, otkrila je gdje ljetuje holivudska glumica Demi Moore. Fotografirala se pokraj vile Agave kod hotela Excelsior, koju za odmor često biraju bogati i slavni. Prije šest godina u Dubrovniku je bila s kćerima, a ovo ljeto iskoristila je za provod s dvojicom prijatelja, odnosno cvjećarem i parfumerom Ericom Buterbaughom i glumcem Patrickom Hilgartom.

Uživanje s djecom

Glumac Neil Patrick Harris poznatiji po ulozi zavodnika Barneya u seriji "Kako sam upoznao vašu majku" sa suprugom Davidom Burtkom i njihovim blizancima, kćeri Harper i sinom Gideonom, izgleda imaju ljeto svojih života. S privatnom jahtom prvo su plovili talijanskom stranom, a onda su stigli i u Hrvatsku. Djeca uživaju u skokovima s jahte, a slavni glumac je podijelio i video gdje s kćeri Harper skače u more te hvali beach bar na otoku.

Legende vole Jadran

Irski glazbeniki i veliki humanitarac, osnivač humanitarnih koncerata Live Aid, Sir Bob Geldof, uhvaćen je u šetnji Stradunom, gdje je pristigao sa suprugom, francuskom glumicom Jeanne Marine i bubnjarom grupe Queen Rogerom Taylorom. U Dubrovniku je bio i 2016. godine, a lani je viđen u jednom splitskom kafiću.

Čitajte i: Glazbena elita u Dubrovniku! Sir Bob Geldof sa suprugom i bubnjarom grupe Queen vratio se u Dubrovnik

image
Bob Geldof i Roger Taylor prošetali Stradunom.
BOZO RADIC/CROPIX CROPIX

Talijanski motociklist i višestruki svjetski prvak poznatiji kao "Doktor", Valentino Rossi, s trudnom djevojkom Francescom Sofiom Novello velik dio ljeta proveo je krstareći na njihovoj jahti San Lorenzo SX88, a neke od njihovih lokacija bile su i na našem Jadranu. Francesca je na Instagramu podijelila fotografiju iz Nacionalnog parka Krka i napisala kako je posjeta toj hrvatskoj ljepoti bila iznimno iskustvo. Također, njezin Instagram profil prepun je fotografija s jadranske obale, a na upit obožavateljice gdje se točno nalazi, Francesca je napisala kako uživa na Kornatima. Par je imao dugo i toplo ljeto, a svoje ljetne avanture nastavljaju i dalje, jer odmora krajem godine za buduće roditelje sigurno neće biti.

Ovo ljeto obilježio je dolazak holivudskog velikana Harrisona Forda, Victorijinih anđelica, austrijskog kancelara Sebastiana Kurza, glumice Phoebe Dyneor iz hit serije Bridgerton, sportskih velikana Rogera Federera i Thierryja Henryja, udovice Vanesse Bryant s kćerima i mnogih drugih.

Čitajte i: Svjetska elita na Jadranu! Austrijski kancelar Sebastian Kurz nije odolio Rovinju, Federer Lošinju, a Ford i Bryantice Dubrovniku

image
Harrison Ford i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković
MATO FRANKOVIć
Linker
19. travanj 2024 09:50