Aleksandar Bogdanović je sa Senom Krupić bio u braku šest godina
 Emica Elvedji / Hanza Media
Potresne riječi

Oglasila se udovica Aleksandra Bogdanovića: 'Čula sam zvuk koji je uništio moj život, čula sam silinu udarca'

Oglasila se u potresnoj objavi na Facebooku udovica osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića koji je u prosincu u prometnoj nesreći izgubio život.

Stravična prometna nesreća odnijela je u Osijeku dva života u samo dva tjedna, a u njima su živote izgubile četiri osobe. Dva mlada vozača bez položenog vozačkog ispita sjela su za volan i nepovratno tako uzeli četiri života. Među njima je i život proslavljenog glumca Aleksandra Bogdanovića, kojeg je na pješačkom prijelazu udario 22-godišnji vozač. Mladić je nakon toga pobjegao s mjesta nesreće, nitko Bogdanoviću nije pružio pomoć. Četiri dana kasnije glumac je podlegao teškim ozljedama.

Njegova supruga Sena Krupić i dalje se pita tko je zapravo odgovoran za odlazak njezinog supruga, oca njihovog sina. U dramatičnom pismu na Facebooku je, između ostalog, otkrila je da su joj roditelji počinitelja nesreće poslali telegram i u njemu napisali: "Nismo mi našeg sina odgajali da upropaštava tuđe živote".

Osijek, 220219
Premijera tragedije Othello,  Williama Shakespearea u reziji Damira Zlatara Freya.
Na fotografiji: Prizor iz predstave.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / Hanza Media
Aleksandar Bogdanović

"Tko si ti mali čovječe koji si se usudio i tko su ti koji su ti dopustili da se tako usudiš. Tko ti je osigurao pravo na toliki ego. Da četiri godine haračiš ulicama grada bez vozačke dozvole. Tko su ti 'odrasli' svjesni koji su ti sve te godine davali ključeve u ruke. Na što su mislili tvoji roditelji kada su mi poslali telegram u kojem piše 'Nismo mi našeg sina odgajali da upropaštava tuđe živote.' Gospodo draga, varate se... baš zato ste ga odgajali. Jer u suprotnom bi vaše dijete bilo u taksiju, a ne terencu s 22 godine bez vozačke dozvole i to 4 godine na cesti. Nije mu ovo prva nesreća koju je prouzročio. Druga ili treća. Samo je bilo pitanje vremena kada će i koga usmrtiti. I sve ste znali, gospodo draga, svi. I ona djeca što su sjela s njim u auto te noći i tko zna koliko još noći su tako jurili ulicama grada. Aleksandar, moja ljubav, je te večeri bio žrtva vašeg odgoja i napuhanih dječjih ega svih koji su tamo bili, kojima je to omogućeno. Što si mislio dječače kada si sa 100 km/h proletio kroz pješački prijelaz. Čula sam te. Čula sam zvuk koji je uništio moj i još mnoge živote. Čula sam silinu udarca u dnevnoj sobi, nije to bio udarac od 40 km/h. Ne molim se često Bogu, ali te večeri, znajući da Sale treba doći, sklopila sam ruke i s molitvom išla prema prozoru. Ispod prozora gdje je Ian Lav spavao, na 10 metara od kuće, odigrao se najcrnji scenarij za sve nas. Za Iana Lava, za mene, njegovu obitelj, mamu, sestru, djecu, prijatelje. Nisi samo ti dječače sudjelovao u tom zločinu. Svi vi koji ste znali ste sudionici tog zločina. Roditelji, prijatelji, sustav koji je to dopuštao. Svi su zaslužni za usmrćivanje Aleksandra Bogdanovića. Ian Lav je mirno spavao ne znajući za tragediju koja se događala ispod njegovog prozora dok ste vi bili sakriveni u nekoj ulici pored. Ian Lav još uvijek misli da je tata na jednoj dugačkoj predstavi u kazalištu i da će doći kući, kao što nam se vraćao uvijek. Vremenom, kako bude odrastao, morat ću mu objasniti da će ta predstava trajati zauvijek i da su neki ljudi kojima su usađene krive životne vrijednosti napisali najcrnji scenario za Aleksandra i ostatke života svih nas koji su ostali iza Aleksandra Bogdanovića", u potresnoj objavi napisala je Sena na svom profilu.

Osijek, 031117
Odrzana premijera predstave Andjeli Babilona u osjeckom HNK u reziji Vinka Bresana. Glavne uloge u komediji koja je osvojila publiku tumace Sandra Loncaric, Aleksandar Bogdanovic, Miroslav Cabraja i Vladimir Tintar. 
Na fotografiji: Sleksandar Bogdanovic i supruga Sena Krupic.
 Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / Hanza Media
Aleksandar Bogdanović

Tek nakon što je pokopan njezin suprug, stigao je telegram od obitelji vozača koji je usmrtio glumca na pješačkom prijelazu, tik ispod njegovog doma, onog u kojem su ga čekali dijete i supruga.

Mladić, čiji je otac inače djelatnik policije, i dalje se nalazi u pritvoru, no protiv njega još uvijek nije podignuta kaznena prijava od strane državnog odvjetništva. Još uvijek se, naime, provodi istraga o prometnoj nesreći u kojoj je život izgubio jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca.

Linker
28. rujan 2022 11:11