Sasvim iskrena

Ona će uvijek ostati naša kraljica! Sandra Perković smogla snage nakon finala i poslala poruku koja je oličenje sportskog duha

Sandra je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016., ovim igrama ispunila je 12-godišnji krug, kojeg ne namjerava završiti.

Naša najbolja atletičarka Sandra Perković osvojila četvrto mjesto u finalu bacanja diska na Olimpijskim igrama u Tokiju, ova nagrađivana sportašica koja je Hrvatskoj priskrbila tolike medalje u samom vrhu svjetske atletike nije mogla suzdržati suze nakon natjecanja. Pred televizijskim kamerama analizirala je nastup i u jednom trenu se slomila. Emocije su bile jače. Sada se velika sportašica oglasila na svom Instagram profilu.

"Teško je... Stvaraš , radiš, želiš, boriš se, improviziraš, sanjaš, plačeš, smiješ se, guraš dalje bez obzira na sve i tako svaki dan 365 dana u godini, već pet punih godina samo za ovaj dan!", napisala je na početku svoje objave Sandra. Uz fotografiju s terena u Tokiju.

Čitajte i: Sandra Perković o velikim životnim promjenama: 'Nastavit ću karijeru i nakon što rodim'

Nije završila s Olimpijskim igrama

Sandra je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016., ovim igrama ispunila je 12-godišnji krug.

"Borila sam se do kraja, tražila sam sve načine kako na najbolji mogući način predstaviti naše boje, bolje od ovoga nisam mogla niti nisam znala! Hvala vam za sve poruke, hvala vam za lijepe riječi, hvala vam za sve molitve, još će dugo moje oči biti 'caklene' na pomisao na ovo natjecanje!", nastavila je Sandra sasvim iskreno. No iako će na spomen Tokija zaplakati, tu je emociju odlučila usmjeriti na nešto konstruktivno - nastavak natjecanja.

image
Sandra želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.
BEN STANSALL AFP

"To je sport, on zna biti prekrasan, a zna biti užasno grub i surov, ali baš u tome je čar. Čestitke djevojkama na osvojenim medaljama! Cura iz Dubrave još uvijek sanja, još uvijek želi i još uvijek se ne predaje! Pariz 2024. vidimo se, voli vas vaša kraljica", zaključila je Sandra Perković.

Čitajte i: Neodoljivi trenuci Sandre Perković i njezinog trenera: Zna se tko je šef na terenu!

Iako joj je olimpijska medalja u Tokiju izbjegla 'za dlaku', Sandra može biti ponosna zbog jedne sasvim druge stvari, na otvorenju igara atletičarka je ponijela hrvatski stijeg.

Na svečanosti otvorenja 32. Olimpijskim igrama hrvatska zastava se vijorila u rukama diskašice Sandre Perković i streljača Josipa Glasnovića. Bio je to povijesni dan za Republiku Hrvatsku i hrvatski sport , jer po prvi put na ljetnim Olimpijskim igrama našu nacionalnu zastavu nosila je žena.

No, ove Igre ulaze i u anale svjetske povijesti sporta jer su prema preporuci Međunarodnog olimpijskog odbora prvi put stjegonoše mogli biti sportaš i sportašica u paru. Ova velika čast danas je pripala ‘curi’ i ‘dečku’ iz zagrebačke Dubrave, dvostrukoj zlatnoj olimpijki iz Londona 2012. i Rija 2016. i zlatnom olimpijcu, također iz Rija.

Linker
19. travanj 2024 11:22