Mario Kučera, Ivan Posavec, Matej Dokić, Vedran Peteh i Ana Mihalić / Hanza Media
13 veličanstvenih

Oni su zvijezde 2017. - nezaboravna godina 13 veličanstvenih

U zadnjem tjednu preslaguju se misli i emocije, rekapituliraju velika i mala djela, a Gloria s ponosom predstavlja TRINAESTERO VELIČANSTVENIH zbog čijih ćemo postignuća pamtiti 2017. - po dobrome

Snimanje organizirano u povodu Glorijinog izbora osoba koje su obilježile 2017. laureatima je bilo prigoda za srdačna upoznavanja i zanimljive razgovore. Nogometni izbornik Zlatko Dalić i multimedijalna umjetnica Helena Bulaja Madunić lako su pronašli zajedničku temu jer nakon filma i izložbe o Nikoli Tesli Helena planira snimanje animiranog nogometnog mjuzikla.

Blogerica Ella Dvornik je na snimanje uranila 20 minuta: te se noći, otkrila je, čak triput budila zbog dojenja kćerkice pa nakon zadnjeg buđenja - više nije mogla zaspati. Mlada pjevačka zvijezda Mia Dimšić jedva je dočekala da stisne ruku svojoj kolegici Zdenki Kovačiček, doajenki hrvatske estrade, koja je 2017. svojom bezvremenskom glazbom osvojila čak i Karla Lagerfelda.

Zdenka priznaje da su njezini modni favoriti uvijek bili Jean Paul Gaultier i Sonia Rykiel, a jako joj se sviđaju i kreacije modne dizajnerice Aleksandre Dojčinović. U Aleksandrinim je haljinama do punog izražaja došla i ženstvenost naše najbolje sportašice Sandre Perković. Ona je ove godine smršavjela deset kilograma, što joj sigurno ne bi uspjelo da je češće svraćala u Pelegrini, šibenski restoran chefa Rudolfa Štefana, zvijezde hrvatske visoke gastronomije.

Chef Štefan dijelio je studio s poduzetnikom Nenadom Bakićem, koji je 2017. zakuhao STEM revoluciju za razvijanje digitalne pismenosti djece u osnovnim školama. Premda se ne voli fotografirati, na snimanje za Gloriju nagovorila ga je supruga Rujana.

Mala revolucija dogodila se i u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu: intendantica Dubravka Vrgoč osmislila je repertoar koji je 2017. u HNK privukao rekordnih 196.000 gledatelja. Čini se da su po popularnosti kazališne predstave počele opasno konkurirati domaćim nogometnim utakmicama, a naglo je skočilo i zanimanje za gimnastiku nakon što je Tin Srbić na Svjetskom prvenstvu u Montrealu osvojio zlato vježbom na preči.

Premda prati uspjehe naših nogometaša i atletičara, najdraža sportska aktivnost glazbenika Zlatana Stipišića Gibonnija je hodanje. Duge i žustre šetnje po prirodi bistre mu mozak, u njima se, baš kao i na moru, može dobro osamiti, a u takvoj atmosferi u misli naviru glazba i stihovi poput onih s albuma “Familija”, koji je snimio zajedno s Oliverom Dragojevićem. I premda je album objavljen lani, srce publike nizom velikih koncerata potpuno je osvojio ove godine. Na poziranje za Glorijinu naslovnicu posljednji je dojurio međunarodno sve priznatiji glumac Goran Bogdan, razapet između snimanja u Mađarskoj i sudjelovanja na pulskom Sajmu knjige, gdje je čitao ulomke iz odabranih djela.

Njihove priče, ali i kako je proteklo snimanje novogodišnje naslovnice donosi novi broj magazina Gloria koji je u prodaji od četvrtka 28. prosinca. Gloria ove blagdane daruje sve čitatelje: kompilaciju novih i već poznatih hitova jednog od najpopularnijeg pjevača ovih prostora - Zdravka Čolića

Linker
12. travanj 2024 18:59