doživio ružne stvari

Otkriveno zašto Kedžo neće nastupiti na Dori: ‘Odlučili smo sačuvati dostojanstvo‘

Menadžment Damira Kedže oglasio se i objasnio zašto glazbenik neće nastupiti na Dori.

Damir Kedžo prošle je godine odnio pobjedu na Dori s pjesmom "Divlji vjetre", no zbog otkazivanja Eurosonga u jeku pandemije koronavirusa, glazbenik nije uspio svoju pjesmu predstaviti cijeloj Europi. Iako su mnogi čak nagađali da će Kedžu HRT interno poslati na Eurosong 2021. godine, to se nije dogodilo. A čini se da će sada Kedžo prekršiti i jednu davnu tradiciju.

Naime, običaj je da Doru tradicionalno otvara pobjednička pjesma iz prethodne godine, no ovog puta to se neće dogoditi i gledatelji neće imati prilike vidjeti Kedžu u Opatiji. Budući da im je stiglo puno upita, Kedžin tim se oglasio na njegovom službenom Instagramu s objašnjenjem.

HRT nije mogao ispuniti Kedžin zahtjev?

"Zahtjev menadžmenta koji Hrvatska radiotelevizija nije mogla ispuniti je da Damir Kedžo na ovogodišnjoj Dori izvede svoju pobjedničku pjesmu Divlji vjetre i uz nju jednu svoju novu pjesmu, samostalno ili u medleyju. Zahtijevali smo samo nastup kakav su imali i prethodni hrvatski eurovizijski predstavnici. Javnost će najbolje prosuditi jesu li to uvjeti koje se nisu mogli ispuniti ili su to uvjeti koji se nisu htjeli ispuniti. Duboko vjerujemo da je hrvatska pjesma, natjecanje Dora i u konačnici Eurovision iznad svega i iz poštovanja prema svakoj od navedenih institucija glazbe i važnosti istih pristupili smo razgovorima s delegacijom koja ove godine organizira Doru konstruktivno, s poštovanjem i u izrazito dobroj volji i namjeri", izvijestili su iz glazbenikovog tima.

S HRT je stigao samo ultimatum da jedino što možemo je prihvatiti ili ne prihvatiti njihovu ponudu da Damir nastupi samo s pjesmom Divlji vjetre.

"Nakon svega što je Damir doživio od uredništva Dore u proteklih godinu dana , a bilo je najblaže rečeno ružno , odučili smo sačuvati dostojanstvo njega kao čovjeka i glazbenika i ne pristati na ucjenu i do kraja ostavljajući otvorenu mogućnost za dogovor. Iznimno nam je žao što publika pjesmu "Divlji vjetre” neće čuti još jednom uživo na pozornici u Opatiji, ali poštujemo pravo urednice Dore koje je tako odlučila. Budućoj pobjednici ili pobjedniku želimo puno uspjeha u predstavljanju naše zemlje i naše pjesme", zaključili su.

01 - Modified: 2021-02-14 08:56:17 - Feat.: 1 - Title: Albina Grčić predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu: "Ponosna sam, uložila sam puno truda i ljubavi"
01 - Modified: 2021-02-14 08:56:17 - Feat.: 1 - Title: Albina Grčić predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu: "Ponosna sam, uložila sam puno truda i ljubavi"
Linker
02. listopad 2022 15:20