za njihovo dobro

Penelope Cruz i Javier Bardem u odgoju sina i kćeri imaju jedno vrlo strogo pravilo - i funkcionira!

Par, koji je ove godine nominiran za Oscara, u braku je već 12 godina u kojem su dobili dvoje djece koju ne žele razmaziti kao ostali slavni roditelji.

Glumci Javier Bardem i Penelope Cruz jedan su od bračnih parova koji imaju stabilan brak te su, čini se, u njemu vrlo zadovoljni. Upoznali su se prije 30 godina, a 12 su u braku u kojem su dobili sina Lea (11) i kćer Lunu (8). Mnogi slavni roditelji svoju djecu razmaze i dopuštaju im i daju sve što žele, no ne i njih dvoje.

Naime, Javier i Penelope odlučili su biti nešto stroži kada je riječ o odgoju djece u ovom modernom svijetu. Glumica je za CBS Sunday Morning rekla da su djeci zabranili da koriste društvene mreže dok ne napune 16 godina. Iako se to u digitalno doba čini gotovo nemogućim, njima uspijeva.

image

Glumački par u šetnji s djecom.

MJD/SOLARPIX/PROFIMEDIA

"Ne postoji zaštita za njih, za mozak koji se još razvija i kako to utječe na način na koji vide sebe, kako je sve vezano uz bullying, toliko stvari koje se razlikuju od djetinjstva kakvo smo mi imali. Možemo ponekad gledati filmove ili neke crtiće. Kako da im ne dopustim da gledaju filmove? To su bili neki nevjerojatni trenuci sreće otkako sam bila djevojčica", otkrila je glumica.

Čitajte i: Penélope Cruz i Antonio Banderas ponovno zajedno na velikom ekranu

Cruz i Bardem upoznali su se 1992. na snimanju španjolskog filma "Jamón Jamón", a glumac je 2017. progovorio o prvom susretu sa ženom koja će jednog dana postati njegova supruga, priznajući da se "ništa romantično nije dogodilo" s dobrim razlogom - jer je Cruz tada bila maloljetna.

image

Cruz i Bardem u filmu 'Vicky Cristina Barcelona'.

ALMAR/**UK FR ES PT IT OUT**/MOST WANTED PICTURES/PROFIMEDIA

Ipak, ostali su u kontaktu, ali se nisu ponovno povezali sve dok nisu zajedno radili na setu filma Woodyja Allena iz 2007. "Vicky Cristina Barcelona".

"Ne znam jesmo li bili sramežljivi ili smo pokušavali biti previše profesionalni. U svakom slučaju, došao je posljednji dan snimanja i ništa se nije dogodilo. Pa sam pomislio, 'Je*i ga! Bolje da se napijemo!' Srećom, jedan naš prijatelj priredio je zabavu i ostalo je povijest", ispričao je Bardem za GQ UK.

Javier Bardem i Penelope Cruz ove su godine nominirani za prestižnu filmsku nagradu Oscar - on za najboljeg glumca za ulogu Desija Arnaza u filmu "Being the Ricardos", a ona za ulogu Janis u filmu "Paralelne majke" Pedra Almodovara.

Linker
24. ožujak 2024 10:36