Obiteljska veza

Ponosan brat: Pjevač se pohvalio sestrinim uspjehom, a iza svega je dirljiva priča

Glazbenik koji je iznimno ponosan na svoje otočke korijene i povezanost s obitelji, ponosan je i sretan na umjetničko djelo svoje sestre.

Pjevač Damir Kedžo pohvalio se uspjehom svoje sestre Doris koja je u njihovom rodnom Omišlju otvorila izložbu fotografija. Ponosan brat uz zajedničku fotografiju objasnio je o čemu se radi.

"Ponosan sam što mogu reći da moja sestra večeras otvara svoju prvu izložbu naziva ‘Mamica‘ u kojoj otkriva trenutke života s našom bakom kroz fotografije njenih vrijednih ruku. Izložba je u Omišlju otvorena do 31. kolovoza", napisao je Damir u ponedjeljak 4. srpnja.

Obiteljska posveta voljenoj baki zasigurno je dirnula mnoge članove obitelji Kedžo. Baka Jele, ili ‘Mamica‘ kako su je zvali, Damiru je značila jako mnogo, toliko da je svoju pobjedu na Dori otišao proslaviti upravo s njom. Baka Jele preminula je na proljeće 2021. kada se od nje oprostio dirljivom porukom.

Čitajte i: Krk uzduž i poprijeko: Insajderski vodič po otoku Damira Kedže u kojem je otkrio sve njegove posebnosti

"Pred tri dana napustila je ovaj svijet jedna najtoplija baka. Moja Mamica Jele. Žena koja me učila da zlo, zavist i ljubomora nikad ne bi smjeli biti u mom srcu. Puna ljubavi, pažnje za sve oko sebe. Uvijek mirna, strpljiva, staložena. Baka koja je uvijek bila tu za savjet i pouku o strpljivosti i ustrajanju. Lijepo je što su svi unuci bili uz nju sve vrijeme. Otišla je uz naš čvrst stisak u svojoj kući, kako je i htjela. Meni nikada nećeš otići, uvijek te nosim. Volim te Mamičice", napisao je shrvani Kedžo, a baki je uputio i stihove svoje pjesme "Kanet na Vetru": "Legje bi bilo, more sinje osekat, nego meni na te, misel bilo bi fermat", napisao je Damir u travnju 2021.

A nakon uspjeha na Dori 2020. Damir je ushićeno pričao kako je pobjedu proslavio upravo s bakom, tom je prilikom opisao i njihove male rituale.

"Jedva čekam otići u Omišalj. Baku i djeda nisam vidio tri mjeseca, stariji su i uvijek razmišljam kako su, treba li im nešto. Želim s njima slaviti u miru. Baka će mi napraviti pastu sa salsom i štrudl sa sirom, a ja nju odvesti u veliku nabavku hrane. Oboje obožavamo te naše skitnje po supermarketima. To je vrijeme koje provodimo skupa, samo nas dvoje. Nedostaje mi obitelj, mir", kazao je Damir Kedžo.

Linker
18. travanj 2024 21:05