DARKO TOMAS/CROPIX
Bravo!

Poštenje se ipak isplati: Dalija Orešković bogato nagradila djevojku koja joj je vratila izgubljeni laptop

Laptop koji je Dalija Orešković zabunom ostavila u tramvaju kada se vraćala s posla, pronašla je mama studentice Ane koja isprva nije ni znala da je riječ o laptopu poznate političarke.

Laptop koji je Dalija Orešković zabunom ostavila u tramvaju kada se vraćala s posla, pronašla je mama studentice Ane koja isprva nije ni znala da je riječ o laptopu poznate političarke.

Saborska zastupnica Dalija Orešković imala je sreće što je naletjela na poštenu osobu kada je u utorak izgubila laptop. Naime, putovala je kući te je računalo slučajno zaboravila u tramvaju. No, na kraju se sve dobro završilo zahvaljujući dobroj pojedinki.

"Išla sam tramvajem kući oko 8 sati prema Dubravi. U tramvaju mi je ostala torba s laptopom. Laptop je star i derutan. Ne vrijedi ništa. Nema niti kompromitirajuć sadržaj, ali ima puno pravnih i programskih materijala na kojima sam dugo i predano radila. Upomoć", požalila se Dalija na Twitteru.

Čitajte i: Prvi doznajemo! Dalija Orešković odselila: ‘Moj suprug Frane Letica i ja više nismo zajedno‘

Laptop je pronašla studentica Ana Marušić koja isprva nije niti znala da je riječ o "toj" Daliji Orešković. U jednoj Facebook grupi objavila je da je pronašla laptop u tramvaju, a njezina se objava munjevito počela dijeliti. "Dalija, smotana si", poručila je Ana zastupnici.

Saborska zastupnica Marijana Puljak uspjela je spojiti Anu i Daliju, a Dalija je u znak zahvalnosti Ani dala novčanu nagradu.

"Zapravo je moja majka Jela našla laptop. Zvala me odmah da mi kaže što se dogodilo. Kući sam došla oko 23 sata kad sam i upalila laptop i pročitala ime Dalija Orešković na ekranu. Nisam mislila da je to ‘ta‘ političarka, nego sam odmah slikala i stavila na FB grupu za studente. Još sam u opis napisala ‘Dalija, smotana si‘ ne misleći da je to ta Dalija", ispričala je Ana za Moj Faks.

"Ostavila sam joj komentar da je kod mene njen laptop, ali ona nije reagirala. U međuvremenu su obrisali moj post iz grupe. Nakon toga sam dobila poruku od druge zastupnice, Marijane Puljak, koja je rekla da su me jedva našle jer je objava obrisana s Fejsa", dodala je.

Svota kojom ju je Dalija nagradila, rekla je Ana, nije bila mala, barem ne za studenticu poput nje, iako je novčanu nagradu više puta odbila, no Dalija je bila uporna.

"Većinu novca dat ću mami s obzirom na to da je ona zapravo pronašla laptop, ali ću i sebi ostaviti dio za kave", poručila je Ana.

Čitajte i: Tko bi mogao oteti ‘krunu‘ Sabini Glasovac? Saborska modna kraljica dobila pravu konkurenciju

"Da sam znala kako izgleda, kupila bih joj neki poklon, kao žena ženi. Da nisam prevladala vlastitu nelagodu da javno zamolim za pomoć i priznam da sam zaboravila laptop, dok istovremeno znam da ima onih koji će reći ‘Kako će voditi državu, a nije u stanju brinuti za svoje stvari?!‘, ne bih nikad upoznala ove dvije žene ni pronašla svoje računalo", zaključila je Dalija.

Linker
26. travanj 2024 13:11