Buć

Praunuk austrijskog cara na originalan način obilježio ulazak u 2022. Za ovo je trebalo ludosti i hrabrosti!

Dvadesetčetverogodišnji Ferdinand Zvonimir Habsburg-Lothringen već je svojim izborom životne profesije dokazao da nije tipičan pripadnik plavog roda. Jedna od najvećih nada automobilskih utrka ni privatno ne može bez adrenalinskih hobija. Među njima je i kupanje na minusima!

Nakon iznimno uspješne godine tijekom koje je slavio u tri najveće automobilske utrke u izdržljivosti, sin nadvojvode Karla Habsburg-Lothringena i filantropkinje Francesce von Thyssen Bornemisze te praunuk Karla I. ovih se dana konačno nagradio odmorom.

S društvom se Ferdinand Zvonimir Habsburg-Lothringen zabavljao u saveznoj državi Salzburg poznatoj po brojnim jezerima od kojih su neka i omiljena kupališta Austrijanaca. Doduše u ljetnim mjesecima, budući da su temperature u tom kraju sada nerijetko ispod ništice, a i temperatura vode često ne dosiže 5 stupnjeva.

No, tako ekstremni uvjeti nisu spriječili mladog aristokratu da 1. siječnja - i to samo u boksericama - odradi prvo ovogodišnje kupanje, kojim se pohvalio na društvenim mrežama.

„Što ima 2022.? „- napisao je Ferdinand uz fotografiju i video svog prvosiječanjskog kupanja, koje je silno zabavilo njegove prijatelje na Instagramu. Dakako, nitko se od njih nije posebno iznenadio ovom njegovom vrstom zabave, budući da za Ferdinanda, kao ljubitelja brzina, skok u polusmrznutu vodu i nije neki osobiti izazov.

Čitajte i: Praunuk posljednjeg austrijskog cara! Ferdinand Zvonimir Habsburg-Lothringen o privilegiranom životu i svojim strastima

Osim toga, plavooki Austrijanac odličan je plivač, što dobro znaju na Lopudu gdje od malih nogu ljetuje sa svojom obitelji.

Na tom otočiću u dubrovačkom arhipelagu njegova je mama Francesca prije dosta godina obnovila tamošnji samostan, a cijela obitelj i inače je jako vezana za našu zemlju, pogotovo Ferdinand koji je čak i kršten u Zagrebačkoj katedrali.

image

Prošle godine je služio vojsku i odrađivao noćne smjene u skladištu hrane.

PRIVATNA ARHIVA

Prije videa s hrabrim skokom, šampion plave krvi na Instagramu se zahvalio svom glavnom automobilskom suradniku REMUS Sportexhaust na podršci u prošloj godini. Kako je napisao, bez njegove ekipe iza sebe ne bi mogao slaviti u FIA Svjetskom prvenstvu u izdržljivosti te u Europskoj seriji Le Mans za Algarve Pro Racing.

Posljednju utrku u Behrainu u izdržljivosti osvojio je krajem godine, s belgijskom momčadi WRT. Riječ je o zaista velikom uspjehu u tom svijetu, a Ferdinandova pobjeda je tim više značajna jer je u 2021. slavio i na 24 sata Le Mans, najstarijoj i najpoznatijoj svjetskoj utrci izdržljivosti te u utrci serije Asian Le Mans.

Linker
23. travanj 2024 11:04