Bio je 7. ‘Prijatelj‘

Preminuo glumac koji je utjelovio Gunthera, kolege se opraštaju: ‘Prijatelji‘ ne bi bili isti bez tebe‘

Uloga barmena u kafiću Central Perk donijela mu je svjetsku slavu, James Michael Tyler tek je sredinom lipnja ove godine javno obznanio da se tri godine bori sa zloćudnom bolešću

Jedini član glumačke postave "Prijatelja" kojeg su gledatelji obožavali jednako kao i osnovnu šestorku, bio je James Michael Tyler - legendarni Gunther - stoga je svijet danas pogodila vijest da je preminuo. Glumac je izgubio bitku s rakom prostate koji mu je bio u četvrtom stadiju, imao je 59 godina.

Uloga barmena u kafiću Central Perk donijela mu je svjetsku slavu, tek je sredinom lipnja ove godine javno obznanio da se tri godine bori sa zloćudnom bolešću. Liječenje je započeo 2018., no već je početkom ljeta bio svjestan da mu se kraj vjerojatno približava.

image
James Michael Tyler preminuo je u dobi od 59 godina.
WENN/PROFIMEDIA

Glumio je uz Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisu Kudrow, Matta LeBlanca, Davida Schwimmera i Matthewa Perryja. "Prijatelji" se opraštaju s njim na društvenim mrežama, otkako se saznalo za tužnu vijest gotovo svi su odali počast svom preminulom kolegi.

Kolege se opraštaju

Jennifer Aniston podijelila je video isječak zajedničke scene, te uputila dirljive riječi prijatelju. "Prijatelji ne bi bili isti bez tebe. Hvala ti za smijeh koji si donio u emisiju i u naše živote. Jako ćeš nam nedostajati", napisala je Aniston.

Matt LeBlanc također nije propustio oprostiti se od Michaela. "Mnogo smo se smijali stari. Nedostajat ćeš. RIP moj prijatelju".

Čitajte i: Jedan od najpopularnijih epizodnih glumaca kultne serije ‘Prijatelji‘ teško je bolestan i ne preostaje mu mnogo vremena

"James Michael Tyler, nedostajat ćeš nam. Hvala ti što si uvijek bio tu za sve nas", napisala mu je Lisa Kudrow.

"Količina zahvalnosti koju bi unio sa sobom u prostoriju i pokazivao je svaki dan na setu je količina zahvalnosti koju osjećam što sam te poznavala. Počivaj u miru James", napisala mu je Courtney Cox.

Pozitivan do kraja

Lik Gunthera toliko je vezan uz seriju da je dodan kao sedmi Prijatelj u set LEGO kockica iz 2019., a koji predstavlja legendarni kafić. Glumac je ove godine javno progovorio o svojoj bitci za zdravlje.

Čitajte i: Ovo smo čekali 17 godina! ‘Prijatelji‘ se ponovo okupili, pogledajte trailer za novu epizodu

"Nosim se s tom dijagnozom već gotovo tri godine. To je sada četvrti stupan raka. Tako da će me vjerojatno i dokrajčiti", ispričao je Tyler u lipnju za emisiju Today, dodavši da ide na kemoterapiju.

Objasnio je da je prije toga bio podvrgnut hormonskoj terapiji koja je "nevjerojatno dobro djelovala" otprilike godinu dana, ali posljednje godine "taman u vrijeme pandemije" rak je napredovao i proširio se tijelom, među ostalim i na kralježnicu, zbog čega je bio nepokretan u donjem dijelu tijela.

Iako se suočavao s teški posljedicama bolesti, nije gubio pozitivu, što je američkim medijima otkrila njegova menadžerica i prijateljica Toni Benson. "Unatoč teškom periodu, on želi živjeti. Iako je vezan za kolica, vrlo je pokretan. Ima nevjerojatan stav", kazala je Benson u lipnju.

Linker
23. travanj 2024 17:20