Profimedia, AKM-GSI
UHVAĆEN NA SETU

Prljavi Harry revolvere zamijenio cvijećem: Ni na pragu devedesete ne planira usporiti

Kultni redatelj, producent i glumac Clint Eastwood se vratio svojoj prvoj ljubavi – glumi. Iako je prije nekoliko dana proslavio 88. rođendan, glumac koji je odavno zaslužio kultni status ne posustaje od onoga što najviše voli.

Proslavio se ulogama u vestern filmovima još u šezdesetima prošlog stoljeća te zahvaljujući likovima kao što su inspektor Harry Callahan, u seriji filmova o "Prljavom Harryju", i čovjek bez imena u špageti vesternima Sergija Leonea mnogima ostao urezan u sjećanje kao markantan muškarac koji je nevjerojatno spretan s revolverima. Ipak, vestern svijet daleko je iza njega, što pokazuje i njegov novi film "The Mule" u kojem se našao u ulozi krijumčara droge. Legendarnog glumca uhvatili su na setu filma koji režira, ali u njemu i glumi – prvi put nakon šestogodišnje stanke. Naime, 88-godišnji Eastwood se posljednjih godina potpuno posvetio redateljskom poslu, za koji je gotovo jednako hvaljen kao i za onaj glumački. Iako je svoje redateljske pothvate imao od početka karijere, na radaru se našao tek nakon filma "Nepomirljivi" 1992. godine s kojim je osvojio Oscara za najboljeg redatelja i najbolji film, a nakon toga su mu velike uspješnice bili i filmovi "Mistična rijeka", "Djevojka od milijun dolara", "Pisma s Iwo Jime" i "Američki Snajper".

Augusta, GA  - *EXCLUSIVE* - Legendary film director Clint Eastwood is in Augusta filming a new movie, The Mule. He also directs the movie. Due to his age, 88, Clint and the whole production have only been working 6 hour days while union rules allow for a 12 hour work day.

Pictured: Clint Eastwood

BACKGRID USA 5 JUNE 2018, Image: 373891868, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI
Svako toliko malo odmori

Iako je osvojio četiri Oscara u svojoj karijeri, što za glumu,što za režiranje, Clint ne planira tako skoro u zasluženu mirovinu. Trenutačno je zaokupljen svojim novim projektom "The Mule", a paparazzi su ga uhvatili kako setom šeće s potpuno drugačijim "oružjem" – ljiljanom. Od sunca se zaštitio slamnatim šeširom, a s godinama koje su ga sustigle bori se tako da si je skratio radno vrijeme. Umjesto 12, koliko je dopušteno odraditi na setu, produkcija radi šest sati dnevno, a Clint je s ovim filmom odlučio odraditi trostruki posao – onaj producenta, redatelja te glavnog glumca.

Augusta, GA  - *EXCLUSIVE* - Legendary film director Clint Eastwood is in Augusta filming a new movie, The Mule. He also directs the movie. Due to his age, 88, Clint and the whole production have only been working 6 hour days while union rules allow for a 12 hour work day.

Pictured: Clint Eastwood

BACKGRID USA 5 JUNE 2018, Image: 373891905, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI

Legenda vestern filmova ovog puta utjelovljuje Earla Stonea, povučenog čovjeka koji se igrom slučaja nađe usred krijumčarenja droge. Radi se o istinitoj priči o Leu Sharpu koji je postao najstarija "mazga za drogu" kada je 2011. uhvaćen s velikom pošiljkom kokaina u svojoj 88. godini života. Sharp je krijumčario kokain po SAD-u za meksičkog kralja droge El Chapa.

Ovo je prva uloga za Clinta Eastwooda nakon što je 2012. glumio u filmu "Ponovno u igri", a u svojem novom filmu ponovno je udružio snage s glumcem Bradleyjem Cooperom koji je bio zvijezda njegovog filma "Američki Snajper".

Linker
23. travanj 2024 14:09