Veselo društvo

Projekt ‘vratimo životinje u Bijelu kuću‘: Joe i Jill Biden u novi dom neće dovesti samo svoja dva psa

Nakon što su nedavno potvrdili da će Bijela kuća opet odzvanjati psećim lavežom, novoizabrani američki predsjednik i njegova supruga planiraju još jedno dlakavo iznenađenje.

Joe Biden, novi američki predsjednik koji će se s prvom damom i suprugom Jill Biden u siječnju useliti u Bijelu kuću, otkrio je da će ih u njihovom novom domu osim dva njemačka ovčara uveseljavati i mačka.

U intervjuu za CBS Sunday Morning, buduća prva dama rekla je da bi svakako voljela nabaviti i mačku jer voli imati životinje oko sebe. Posljednja mačka koja je živjela u Bijeloj kući bila je crna ženka India u vlasništvu bivšem predsjednika Georgea W. Busha, a Bill i Hilary Clinton također su imali mačku po imenu Socks.

Bidenovi njemački ovčari Major i Champ bit će prvi psi nakon četiri godine bez psećeg laveža u Bijeloj kući. Osim toga, Major je prvi udomljeni pas koji će se useliti u nju.

Joe i njegova supruga i nova prva dama Jill ponosni su vlasnici ovih prekrasnih dlakavaca - Champa imaju od 2008., dok je Major u obitelj došao 2018. Njega su odlučili samo privremeno udomiti kada je bio još štene, ali kako to obično bude, osvojio ih je pa su ga odlučili zadržati. Biden je čak tijekom svoje kampanje naglasio da želi vratiti pse u Bijelu kuću.

Posljednji put su psi trčali po Bijeloj kući za vrijeme kada je Barack Obama bio predsjednik te se sa svoja dva portugalska vodena psa, Boom i Sunnyjem, igrao u dvorištu na snijegu ispred kuće.

Linker
18. travanj 2024 13:46