NIJE MU LAKO

Redatelj ismijavao Bradleyja Coopera zbog sedam nominacija za Oscara

"Pomislio sam: ‘Je*ote, mrzim ovaj posao. Idi je**i, se‘, priznao je glumac.

Američki glumac Bradley Cooper prisjetio se vremena kada je redatelj implicirao da ne zaslužuje broj nominacija za Oscara koje je dobio.

47-godišnji glumac razgovarao je s Jasonom Batemanom, Willom Arnettom i Seanom Hayesom u njihovom SmartLess podcastu 13. lipnja pa je otkrio da je prije četiri godine bio na zabavi kada mu je redatelj rekao: "U kakvom svijetu živimo kad ti imaš sedam nominacija, a ona samo tri?" ciljajući na Cooperovu "dragu prijateljicu", glumicu koja je bila s njim na zabavi.

"Pomislio sam: ‘Je*ote, mrzim ovaj posao. Idi je**i, se‘, priznao je glumac.

Cooper je tijekom razgovora spomenuo i događaj nekoliko godina ranije kada se jedna glumica rugala njegovom uvrštavanju u kategoriju najboljeg glumca na Oscarima 2013.

Prema Cooperu, on je "levitirao" kad je bio nominiran za svoju ulogu u Silver Linings Playbooku, zajedno s glumačkim legendama poput Daniela Day-Lewisa i Denzela Washingtona, kada je dotična glumica implicirala da zapravo ne zaslužuje pobjedu.

image

Bradley Cooper i Sienna Miller

IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM S IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM S

"Ova ženska glumica, koju uopće nisam poznavao, prilazi mi, kaže: ‘Gledala sam tvoj film. Zaslužuješ pobjedu‘," rekao je Arnettu (52), Batemanu (53) i Hayesu (51).

"Onda otprilike 10, 20 minuta kasnije, ne šalim se, prođem pored nje dok je išla u kupaonicu i ona izgovori: "Nominirani". Pomislio sam što je s ovim gradom", rekao je.

Inače, osim za Silver Linings, Cooper je bio nominiran za najboljeg sporednog glumca za American Hustle, najboljeg glumca za American Sniper (koji je također producirao, čime je dobio priznanje nominacijom za najbolji film), najboljeg glumca i za najbolji adaptirani scenarij za Zvijezda je rođena (i priznanje u kategoriji najboljeg filma). Od susreta s neimenovanim redateljem, Cooper je dobio još dvije nominacije za Oscara: za Jokera 2019. i Aleju noćnih mora iz 2021., a za oba filma bio je koproducent te su oni bili bili u konkurenciji za najbolji film.

image

Bradley Cooper u "Zvijezda je rođena"

PROFIMEDIA

Tijekom njegovog razgovora na SmartLessu, Cooper i Arnett također su razgovarali o vremenima kada su se borili sa svojim emocionalnim i mentalnim zdravljem. Obojica su primijetili da je očinstvo pozitivno utjecalo na njih.

"Očinstvo je... Sve se promijenilo", rekao je Cooper, koji dijeli petogodišnju kćer Leu De Seine s bivšom djevojkom Irinom Shayk.

"Svaka pojedinačna stvar je apsolutno zasjenjena činjenicom da sam postao otac divnom ljudskom biću", poručio je Cooper.

Linker
16. travanj 2024 19:07