Matej Dokić
ZANOSNA ATLETIČARKA

Sandra Perković: 'Bila sam samosvjesna i sa 10 kilograma više'

U haljinama Aleksandre Dojčinović do punog izražaja došla ženstvenost naše najbolje sportašice Sandre Perković: ona je lani smršavjela deset kilograma.

U haljinama Aleksandre Dojčinović do punog izražaja došla ženstvenost naše najbolje sportašice Sandre Perković: ona je lani smršavjela deset kilograma.

Je li i u stvarnosti tako zgodna kao na fotkama – zanimalo je mnoge nakon što je najbolja bacačica diska na svijetu pozirala za Glorijinu novogodišnju naslovnicu. Komplimenti na račun zanosnog izgleda pratili su Sandru Perković (27) u cijeloj protekloj godini, koja je za nju bila itekako značajna - što zbog promjena u privatnom životu, a što zbog sportskih postignuća. Na atletskim terenima nitko joj se nije uspio približiti: šesti put zaredom slavila je na Svjetskom prvenstvu održanom u Londonu te u Dijamantnoj ligi, a veliko finale njezinih uspjeha novi je hrvatski rekord koji je ljetos ostvarila na mitingu u Švicarskoj, gdje je njezin disk letio 71,41 metar.

Istodobno sa sportskim pobjedama postigla je i jednu osobnu - nakon što je predanim radom na promjeni prehrambenih navika smršavjela deset kilograma, otkrila je i ženstvenu stranu svoje ličnosti. A tada su je - dok je ponosno koračala u cipelama s potpeticom od deset centimetara i seksi haljinama kreatorice Aleksandre Dojčinović - otkrili i drugi.

Sandra Perkovic 
Frizura i sminka Josip ? 
Fotograf Matej Dokic 
Hotel Atrium, Split. 021217
Matej Dokić

- Svakoj ženi laskaju komplimenti, no ja sam bila samosvjesna i s deset kilograma više - kaže Sandra Perković. - Osim toga, nisam tijelo preoblikovala zbog ljepote, nego kako bih bila u top formi za Olimpijadu u Tokiju 2020. Tajna moje vitkije linije je u novom režimu prehrane: jedem češće, ali manje obroke. Dobro je što se ničega ne moram odricati, čak ni meni omiljene štrudle s višnjama.

Dvostruka olimpijska pobjednica u novoj bi godini voljela osvojiti peti uzastopni naslov na Europskom prvenstvu - što dosad nije uspjelo nijednoj atletičarki. A proteklu godinu, koju će ispratiti u rodnom Zagrebu s obitelji i prijateljima, pamtit će po desetodnevnom putovanju Francuskom sa svojim ženskim društvom, filmu "Čudo", autobiografiji nogometaša Zlatana Ibrahimovića "Ja sam Zlatan" te pjesmi "New Rules" (Nova Pravila) glazbenice Due Lipe. Znakoviti stihovi o djevojci koja živi po novim pravilima jer želi preboljeti bivšu ljubav mogli bi biti odgovor na glasine kako kraljica diska nakon pet i pol godina više nije u vezi sa svojim trenerom Edisom Elkasevićem.

Linker
26. travanj 2024 14:55