Profimedia, TEMP Rex Features
Potpuno iskreno

Sharon Stone jedina je kratko i jasno rekla kako su žene dobivale posao

Za svibanjsko izdanje portugalskog izdanja magazina Vogue, Sharon Stone osvanula je na naslovnici u vrlo poznatoj pozi - onoj iz Sirovih strasti koja ju je proslavila i donijela joj Zlatni globus. U intervjuu za magazin Sharon je priznala kako se na žene tada gledalo kao na komad mesa, a uloge su se dobivale na vrlo sramotan način.

Jedna od legendarnih scena u svijetu filma zasigurno je ona iz erotskog trilera "Sirove strasti" u kojoj tada 34-godišnja glumica Sharon Stone tijekom policijskog ispitivanja prebacuje nogu preko noge, otkrivajući da ne nosi gaćice. Od scene koja ju je proslavila i donijela joj Zlatni globus prošlo je 27 godina, ali Sharon je dokazala da bi i u 61 godini mogla odigrati istu ulogu.

Vogue Portugal

Na svibanjskoj naslovnici portugalskog Voguea pojavila se upravo ona i to u dva vrlo seksi izdanja - u crnom sakou, mrežastim čarapama i štiklama te u vodi otkrivenih grudiju. No, Sharon je za Vogue otkrila kako joj u devedesetima holivudska filmska industrija nije bila naklonjena te priznala kako su žene dobivale posao na jedan vrlo sramotan način.

Vogue Portugal

"Kad sam počela raditi u ovoj industriji, rukovoditelji studija govorili su svakoj kandidatkinji 'bi li je ili ne bi' kako bi procijenili ima li dovoljno dobar izgled za ulogu. Sjedili bi za stolom i raspravljali o tome. Mislili su da ga nemam", rekla je glumica koja je već s 22 godine debitirala u filmu redatelja Woodyja Allena "Sjećanja na zvjezdanu prašinu".

S obzirom na to da se u Hollywoodu podiglo puno prašine oko nejednakih prava žena i muškaraca u filmskoj industriji, Sharon se složila s time da su žene nepravedno zanemarene. "Žene nisu predstavljene onakvima kakve doista jesu. Većinu filmova pišu i režiraju muškarci te ih rade na 'muški' način. Ne razmišljaju o tome kakve su zapravo žene, kako mislimo i kako se osjećamo. Zato volim glumiti ovisnice, luđakinje ili pijanice jer je to jedini način na koji mogu tolerirati njihovo ponašanje", pojasnila je.

BASIC INSTINCT

Mit
Profimedia, United Archives

Sharon se u glumačke vode probila kao model, a sve se promijenilo kada je sa 17 godina postala Miss Pennsylvanije. Radila je kao Fordov model i živjela u Europi. Iza nje je i jedno vrlo teško razdoblje - 2001. doživjela je težak moždani udar te su joj liječnici dali samo pet posto šanse da će preživjeti. Udar je bio toliko težak da je morala ispočetka učiti hodati, govoriti, pisati i čitati.

Iza sebe ima dva braka - onaj s televizijskim producentom Michaelom Greenburgom i novinarom Philom Bronsteinom te ima tri posvojena sina - 18-godišnjeg Roana, 14-godišnju Lairda i 12-godišnjeg Quinna.

Linker
16. travanj 2024 11:36