posljednji projekt

Sretna vijest za sve fanove: ABBA ponovno zajedno nakon 36 godina

Članovi nekad popularnog švedskog benda stigli su u London kako bi najavili seriju koncereta na kojima će umjestno njih nastaupati njihovi hologrami - ABBAtari

Članovi nekad mega popularnog švedskog pop benda ABBA, Benny Andersson (75), Agnetha Fältskog (72), Anni-Frid Lyngstad (76) i Björn Ulvaeus (77), prvi su se put zajedno pojavili u javnosti nakon 36 godina. Razlog je promocija njihovog novog i posljednjeg albuma ''Voyage'', u kojem će uz žive glazbenike nastupiti njihovi hologramski avatari, odnosno ABBAtari kako ih je nazvao autor većine njihovih hitova Bjorn Ulvaeus.

Članovi benda stigli su na crveni tepih ispred namjenski izgrađene ABBA Arene u Olimpijskom parku kraljice Elizabete II. u Londonu gdje će se prikazivati njihovi virtualni koncerti, a prvi premijerno kreće danas, 27. svibnja.

Za njihov futuristički koncert upotrebljena je najnovija tehnologija, a hologrami koji ih prikazuju iz doba njihove najveće slave, izgledaju nevjerojatno realistično.

image

Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad i Benny Andersson privukli su tisuće fanova

JAMES VEYSEY/ SHUTTERSTOCK

Članovi benda svoj hologramski nastup koji traje 90 minuta, snimali su pet tjedana odjeveni u posebna odijela za snimanje pokreta što je bilježilo čak 160 kamera.

Uz pjesme s njihovog posljednjeg albuma ''Voyage'' izdanog krajem 2021., bend će naravno izvoditi i njihove najveće hitove koji im i danas donose nove fanove.

Koncert će zapravo biti miks nastupa uživo i virtualnog showa. Glazbu će svirati deset glazbenika uz holograme ABBAtara, glasovi i prateći vokali Agnethe i Anni-Frid preuzeti su iz originalnih snimaka, kao Bjornove klavirske i Bennyjeve gitarske dionice.

Uglavnom, birano društvo koje je koncert vidjelo na pretpremijeri ostalo je u čudu ovim inovativnim projektom koji im je donio puni glazbeni i vizualni doživljaj.

image

Na pretpremijerni koncert stigli su i švedki kralj Carl Gustaf i kraljica Silvia

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Umetnica stiže u Zagreb: Konstrakta najavila svoj koncert u Tvornici kulture

Tako su ponovo ikone popa donijele nešto novo u glazbeni svijet nakon stanke duge skoro četrdeset godina.

A pretpremijernu izvedbu dosad neviđenog glazbenog događaja nisu propustile ni brojne zvijezde poput Kylie Minogue, Kiere Knightley, Kate Moss, Myleene Klas…, kao ni švedski kralj Carl Gustaf i kraljica Silvia te tisuće fanova koji su dobili priliku pop ikone vidjeti uživo - i zajedno.

Tko želi vidjeti ovaj očito posljednji projekt legendarne ABBA-e, treba požuriti s kupnjom karata jer će se koncerti održavati do svibnja iduće godine, ali ih je većina rasprodana s obzirom da ABBA Arena prima samo tri tisuće posjetitelja.

Linker
20. travanj 2024 06:50