Nova karijera

Stipe Žunić o novoj karijeri, obitelji i stvarima koje su mu važne: ‘Vrijeme provedeno zajednom nam je svetinja‘

U razgovoru za Gloriju atletičar je otkrio da je otvorio sportski centar u rodnog gradu, a kao menadžericu za odnose s javnošću angažirat će svoju kći Gabi kada malo poraste, jer, kako kaže, već sada je jako pričljiva.

Nakon što je u kolovozu ove godine objavio kraj sportske karijere bacač kugle i jedan od naših najuspješnijih atletičara Zadranin Stipe Žunić (30) zaplovio je poduzetničkim vodama. Ove je jeseni, naime, otvorio Performance Centar za grupne i individualne treninge, terapije i masaže u Zadru jer je shvatio da ondje nedostaje teretana u kojoj može napraviti sve što želi sa svim 'gadgeti' za funkcionalni trening.

U 125 kvadrata danas drži individualne i treninge za grupe po deset ljudi, kao i medicinske masaže i terapije koje je s godinama specijalizirao.

image

Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić s kćeri Gabrielom i suprugom Leom na zadarskoj plaži Borik.

JURE MISKOVIC/CROPIX

Jer nakon što se u srednjoj medicinskoj školi zaljubio u anatomiju, naposljetku krenuo drugim putem i magistrirao sociologiju na Sveučilištu Florida, gdje je proveo četiri godine zbog atletske karijere, ove je godine završio Školu manualne terapije u Zagrebu s nizom terapeutskih seminara. A iako je u poslu sam, siguran je da će se i to uskoro promijeniti.

Čitajte i: Hrvatska nogometna sutkinja piše povijest: ‘Svašta su mi dobacivali na terenu, ali to me nije omelo nego - poguralo još dalje‘

- Supruga Lea magistra je novinarstva pa kad naša Gabi koja je u rujnu napunila jednu godinu malo naraste angažirat ću je kao menadžericu za odnose s javnošću - priča Stipe koji, iako ga ovih dana nema previše, svaki svoj slobodni trenutak provodi s obitelji.

image

Jako su mu bitni, kaže Žunić, zajednički trenuci s obitelji.

JURE MISKOVIC/CROPIX

Bitne su mu, kaže, naizgled male stvari, da nakon što završi s posljednjim treningom ne ide ravno u krevet već vrijeme kvalitetno provede uz razgovore sa suprugom i kćerkicom koja već sad pokazuje da je uporna na tatu i jako glagoljiva.

- Svako jutro popijem kavu sa suprugom, za ručak i večeru se obavezno vratim doma jer su nam zajednički obroci svetinja i vrijeme koje nam nitko ne može zamijeniti. Imamo tu sreću da živimo tik do mora u zadarskom kvartu Diklo gdje najviše i volimo prošetati ili otići na misu u našu župu - priča Stipe sretan što je nakon profesionalne sportske karijere, tijekom koje je živio u SAD-u, Zagrebu i Splitu danas u svom rodnom gradu kojeg je baš kao da joj je oduvijek bio dom prihvatila i njegova supruga rodom iz Požege.

Linker
08. travanj 2024 14:16