Mudra glava

Što se to bijeli kao snijeg? Urednik i novinar Ivan Skorin javio se iz idiličnog krajolika i nasmijao prijatelje

Jedan od bitnih karika RTL-ovog Direkta, reporter i urednik Ivan Skorin pozirao je na snijegu i našalio se onako kako tek hrabri vole i znaju - na svoj račun.

Televizijski novinar i urednik Ivan Skorin iskoristio je idilično zimsko vrijeme za uživanje na suncu i snijegu. Duhovitim opisom dotakao se i svoje boje kose.

"Kosa boje snijega", napisao je Ivan uz svoj portret snimljen na otvorenom. Oko njega bijelio se snijeg, a u objavi je otkrio i da je fotografija nastala u Samoboru gdje, kako nam je poznato, rado sa suprugom Ivom i kćerkicom Anicom, rado provodi slobodno vrijeme.

Skorin se u ožujku prošle godine vratio na RTL i to na mjesto urednika i reportera emisije 'RTL Direkt', koja je ove godine nominirana za nagradu 'Zlatni studio'. Podsjetimo, ekipa koja stoji iza te večernje emisije, proteklih je godina već osvajala nagradu za najbolju TV emisiju.

Duhovita ekipa

Šalom na račun svoje kose, urednik je pokazao da i on, baš kao i kolege ispred kamere - Zoran Šprajc i Mojmira Pastorčić, ima odličan smisao za humor.

"Tko god je radio na RTL-u, zna koliko je tu super atmosfera tako da mogu reći da mi je RTL na neki način uvijek u srcu. Pratio sam rad informativnog programa u posljednje dvije godine i sviđa mi se kako rade, iako moram zahvaliti N1 na svemu naučenom u proteklom periodu. No s obzirom na tip vijesti kao i način na koje ih donosi ekipa 'RTL Direkta', smatram da moje kvalitete tu mogu doći do punog izražaja. Vjerujem da sam spreman za tu vrstu izazova i potrudit ću se dati sve od sebe jer je 'Direkt' definitivno informativna emisija o kojoj se najviše priča", rekao je Ivan Skorin prilikom prelaska na RTL.

Iako je predan poslu, ovaj je novinar odlučio otići na porodiljni dopust, nakon što je njegova supruga Iva rodila djevojčicu Anicu. "Supruga i ja smo o toj ideji razgovarali već vrlo rano u njezinoj trudnoći. Znao sam da zbog prirode posla neću moći provoditi onoliko vremena s Anicom koliko bih htio u toj najranijoj dobi i baš zato sam bio siguran da je roditeljski dopust idealan za naše povezivanje, da ne budem otac stranac”, kazao je Ivan u razgovoru za svoju matičnu kuću RTL.

Tata na porodiljnom

Objasnio je kako je s kćerkicom ostao kod kuće tri mjeseca, nakon što se supruga vratila na posao, i dodao da su ga prijatelji, koji su prošli isto iskustvo, dodatno ohrabrili.

"U početku je postojala možda mala nesigurnost kao što to bude u životu kad nešto radiš prvi puta. Iako, od prvog dana kad je Anica stigla iz bolnice pokušao sam zaista biti što više uključen u sve aktivnosti poput kupanja, igranje, mijenjanja pelena, hranjenja... Supruga Iva me također pripremala prije nego je krenula na posao, pisala nam je recepte za dohranu, dnevni raspored i slično, dok nismo našli vlastiti ritam. Nije mi taj početak ostao u sjećanju kao nešto stresno, zapravo je sve prošlo supe.r”

Ovaj novinar i urednik srebrne kose zanat je ispekao u informativnim redakcijama nacionalnih televizija, počeo je 2007. u redakciji Nove TV, nakon tri godine iz informativnog programa prelazi u njihovu tjednu emisiju 'Provjereno'. Na RTL je prvi put prešao 2013. gdje je i dalje nastavljao postavljati važna i ponekad i neugodna pitanja. Svoj poslovni put nastavio je na N1 televiziji, odakle se vratio na RTL i to na poziv Zorana Šprajca.

Linker
24. travanj 2024 16:45