Prirodna ljepota

Supermodel i u 78.: Lauren Hutton na naslovnici Harper‘s Bazaara pozirala u toplesu

Amerikanka koja iza sebe ima šezdeset godina karijere te izgleda besprijekorno otkrila je da jedini ritual kojeg se drži je pranje lica sapunom i vodom. Otvoreno je priznala kako je u početku modeling karijere zarađivala samo 50 dolara tjedno.

Žena iza koje je šest desetljeća karijere, prošla je trnovit put do zvijezda u svijetu modelinga, nikada nije izgubila svoj avanturistički buntovnički duh, a kroz cijeli život prati je titula 'vječne solerice'. Stoga nije ni čudo da je Lauren Hutton inspiracija mnogim ženama diljem svijeta, a popularni američki časopis Harper's Bazaar izabrao je upravo nju za novu naslovnicu.

Poznata manekenka pozirala je s manekenkama Sora Choi, Imaan Hammam i Jill Kortleve, ispred objektiva Cass Bird. Na samoj naslovnici koju je časopis pripremio za svibanj, Amerikanka pozira u Gucci blejzeru te prikriva grudi rukama. U intervjuu za navedeni časopis otkrila je s kojim izazovima se susrela tijekom karijere te da u samom početku 'nije sve bilo tako bajno'.

''Kad sam se preselila u New York i postala model, nisam znala ništa o toj industriji. Dobila sam posao modeliranja za Christian Dior za 50 dolara tjedno. Naporno sam radila, ali do 1972. nije ostalo puno modela. Sve poznate djevojke poput Veruschke, Twiggy i Jean Shrimpton su se razišle, a ja bih voljela da ih još uvijek vidim kao modele u 40-oj, 50-oj, 60-oj i 70-oj godini. U to vrijeme svijet manekenstva nije bio ništa drugačiji'', započela je Lauren svoju priču za Harper's Bazaar.

"Približavao se moj 30. rođendan i bila sam svjesna činjenice da ću uskoro postati 'stara' za svijet mode. Iz tog razloga sam htjela naći siguran posao, pa sam potpisala ugovor s Revlonom. Radila sam sa Stevenom Meiselom i rekla mu da se neću ni truditi da izgledam mlađe nego što jesam. Njemu se svidio moj stav i rekao je da baš zato surađuje sa mnom", priznala je bivša supermodelica.

Čitajte i: Bila i ostala jedna od najljepših žena svijeta! Karijeru počela u tajnosti, a tijekom 80-ih zamalo izgubila sve

Obožava prirodnost

image

Lauren Hutton na ulicama New Yorka

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

"Neke ljude zaista ne prepoznajem jer su se toliko upropastili da više ne liče na sebe", dodala je Lauren koja otvoreno priznaje da ne podupire estetske zahvate, ali i da ne troši puno vremena na njegu kože.

"Ne trošim vrijeme na to. Obično sam u žurbi da legnem u krevet, vodim ljubav ili čitam. Jedini ritual kojeg se držim je pranje lica sapunom i vodom. Užasno je. Potom stavim malo ulja s retinolom, koje stvarno čini čuda na mojoj koži. Imam i biljku aloe vere, kojoj razrežem lišće i nanesem ga na lice i dekolte", ispričala je.

"U kosu stavljam ricinusovo ulje. Stavim malo na vrhove prstiju i umasiram, od toga mi je kosa manje suha", nastavila je Lauren.

Iako joj je drago što se još uvijek bavi manekenstvom jer voli svoj posao, priznaje da postoje trenuci kada joj padne samopouzdanje. "Ponekad se osjećam prečudno, s vremenom jednostavno postanete previše samokritični. Manekenstvo je kao sviranje violine: morate vježbati svaki dan", poručila je.

Linker
18. travanj 2024 05:33