Što mu je?

Suprug Blanke Vlašić iznenadio mršavim i iscrpljenim izgledom, pred njim je izuzetno težak izazov

Radi se o 100 kilometara dugoj stazi na kojoj će se sredinom kolovoza okupiti oko 13.000 planinara iz cijelog svijeta, a među njima bit će splitski zet koji je, sudeći po objavi na društvenim mrežama, ozbiljno pristupio izazovu.

Belgijski sportski novinar Ruben van Gucht, koji je ukrao srce Blanke Vlašić i postao splitski zet, ne može se požaliti na tjelesnu kondiciju. Aktivno biciklira (na bike ture odlazio je sa suprugom Blankom sve dok nije zatrudnjela), trči i živi pravi sporski život.

Nedavno je objavio svoju fotografiju na Instagramu, a zbog mršavog i iscrpljenog izgleda, mnogi su se zapitali je li isprobao što sve nudi splitska spiza.

Čitajte i:Blanka Vlašić pratitelje raznježila fotografijom u badiću: Konačno ti se vidi trbuščić... preslatko!

No, razlog zbog kojeg sportski novinar izgleda izmoreno naporne su pripreme za sudjelovanje na planinarskom pohodu Dodentocht, na jednoj od najzahtjevnijih europskih long distance staza.

Održava se sredinom kolovoza od 1970., a od tada do danas pohod je prerastao u međunarodni događaj na kojem se godišnje akreditira i do 13.000 sudionika. Naziv mu je Dodentocht (Marš mrtvaca), a održava se u Bornemu, flamanskom dijelu Belgije pod motom "hodaj za bolji svijet".

Ruben van Gucht nije mogao odoljeti izazovu, a sportovima kojima se bavi treba dodati i planinarenje.

Linker
25. travanj 2024 14:46