Divna suradnja

Svjetlo s Novog Zelanda: Pjesmu za Anamariju Karan snimio sa suradnicima s drugog kraja svijeta

Pjevač iz Splita je svoje kadrove za novi spot snimio u špilji Vranjači u podnožju Mosora, dok su njegovi novozelandski kolege svoj dio snimili u toj dalekoj otočnoj zemlji.

Videospot za pjesmu Gorana Karana "Ima jedno svjetlo" dokaz je da ni daljina ni nemogućnost putovanja zbog pandemije koronavirusa nisu prepreka za stvaranje zajedničkih glazbenih projekata. Jer 56-godišnji splitski pjevač udružio je snage s muškim vokalnim sastavom The Shades s Novog Zelanda koji na tečnom hrvatskom izvodi klapske pjesme.

S njima ga je upoznao Goran Kačurov, voditelj Folklornog ansambla Kralj Tomislav na Novom Zelandu, a posredstvom Tanje Rau, novinarke Hrvatskog radija koja je o Shadesima snimila reportažu, Karana su zamolili da obrade i njegovu pjesmu "Kuća naše pisme".

image
Članovi novozelandskog sastava The Shades.
GORAN KAčUROV

Za žrtvu potresa u Zagrebu

Planirana turneja po Hrvatskoj otkazana je zbog korone, ali Karan ih je, oduševljen njihovim glasovima i interpretacijom, angažirao za spot za pjesmu ‘Ima jedno svjetlo’. Napisao ju je prije više od dvije godine, no čuvši za tragičnu sudbinu Anamarije Carević (15), jedine žrtve potresa u Zagrebu, istu ju je večer uz gitaru i svjetlost svijeće snimio na svom balkonu i stavio na Instagram.

Pjesma s posvetom "za djevojčicu iz Klaićeve" u samo nekoliko dana imala je više od milijun pregleda, a sedam mjeseci kasnije snimljen je i videospot.

image
U spotu se pojavljuje i Zara Kačurov čiji tata Goran vodi folklorni ansambl na Novom Zelandu.
GORAN KAčUROV

- Nadam se da će ova pjesma barem malo ublažiti bol - kaže Goran Karan, dodajući da su svi sudionici u spotu volontirali. On je svoje kadrove snimio u špilji Vranjači na sjevernoj strani Mosora, a ostali na novozelandskoj plaži Karekare.

image
‘Ima jedno svjetlo’
GORAN KAčUROV
Linker
16. travanj 2024 15:23