OTVORILA DUŠU

Tajči iskreno o odlasku iz Hrvatske: ‘Znala sam da moram otići - ili ću spasiti život ili me više neće biti‘

Tatjana Cameron Tajči u HRT-ovoj emisiji ‘U svom filmu‘ iskreno je govorila o tome zašto je na vrhuncu slave odlučila otići. Neko vrijeme je imala i suicidalne misli, a smatra kako je za to krivo i okruženje. Tada nije bilo govora o mentalnom zdravlju kao što je to danas i možda bi u ovim okolnostima drugačije odlučila.

- Moj cilj je bio da kroz glazbu stvorim nešto lijepo, inspiriram. Taj Zadar, Jugovizija, ta slava je bila strašno intenzivna. Svi su mi govorili da se ta intenzivnost nije dogodila nikad prije. Jer to nije bila samo zgodna pjesma ili hit, to je bio jedan opći doživljaj svih nas - rekla je glazbenica Tatjana Cameron Tajči gostujući u HRT-ovoj emisiji "U svom filmu".

Jedna od najuspješnijih glazbenica na našim prostorima povukla se iz svijeta medija i glazbe taman kada je bila na vrhuncu, s 21. godinom i na čuđenje mnogih. Otputovala je u Sjedinjene Američke Države gdje je osnovala obitelj, a danas, trideset godina kasnije, otvoreno govori o svemu s čime se tada suočavala.

"Bila sam spremna na kakve god glazbene scenske izazove, ali na taj osjećaj, to nije bila čak niti regularna slava, to je bilo strašno intenzivno i u tom trenutku nisam imala alate, niti mentalnu niti emotivnu podršku nekoga tko bi to prepoznao i znao meni to objasniti", rekla je Tajči. Njezin tadašnji mentor i menadžer Zrinko Tutić pokušao je napraviti sve samo kako glazbenica ne bi otišla u SAD i time završila karijeru.

"Donijela sam odluku da odem kada sam shvatila da jednostavno nisam znala na koji način funkcionirati. Ja nisam otišla zbog želje da negdje drugdje napravim karijeru, zato što sam bila ljuta na nekoga, nego jednostavno nisam vidjela drugi način van svega. A to "svega" nije bila slava niti karijera niti pjesme, nego moja nesposobnost da budem zdrava. Emotivno, mentalno, duhovno - a i fizički", rekla je Tajči iskreno.

Bila su to drugačija vremena, dodala je. Nije se govorilo o mentalnom zdravlju, o psihi, već se nečije nezadovoljstvo i otpor interpretiralo kao lijenost.

image
Tatjana Cameron Tajči
VEDRAN PETEH/CROPIX

"U jednom trenutku ja sam čak poželjela da to sve prestane, da zaspem i da to sve nestane. U tom trenutku čak sam imala i ozbiljnije suicidalne misli. I u tom trenutku sam jednostavno znala da moram, da ću ili spasiti svoj život - ili neću biti više. Ili ću otići u drogu, ne znam kakva ponašanja. Ili ću se skroz izgubiti", prisjetila se u emisiji.

Čitajte i: Tajči s puno emocija čestitala rođendan najvažnijem muškarcu u svom životu: 'Bezbroj trenutaka ljubavi, sreće, ali i suza'

I dalje živi u Nashvilleu u SAD-u, gdje je nedavno proslavila i punoljetnost najstarijeg sina Dantea. Često svraća u Hrvatsku kako bi posjetila stare prijatelje i majku, pogotovo ljeti, a ove je godine održala i nekoliko koncerata.

Čitajte i: Tajči se vratila u Hrvatsku, dočekala ju je majka Štefica: ‘Ovo je ljubav, sreća i snaga!‘

Linker
19. travanj 2024 17:02