Tereza Kesovija u frizerskom salonu Glamour
 Tomislav Kristo / Hanza Media
Urnebesna iskustva

Tereza Kesovija nikad iskrenija: 'Natjerali su me da od prolaznika na ulici prosim po deset kuna'

Legenda hrvatske zabavne glazbe Tereza Kesovija gostovala je u zabavnom talk showu 5.com s Danielom proteklog petka na HRT-u. Uz nju, gost je bio i glumac Frano Mašković.

Tereza Kesovija i Frano Mašković otvorili su, u najnovijem izdanju emisije "5.com s Danielom", dušu voditeljici Danieli Trbović. Na početku emisije 5.com s Danielom Daniela je čestitala Frani Maškoviću koji je osvojio prestižnu medijsku nagradu Zlatni Studio u kategoriji najboljeg kazališnoga glumca za ulogu Hamleta. Nagrađena predstava premijerno je izvedena na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama u režiji Paola Magellija.

Tako sam s tom frizurom hodala po gradu i žicala novac.

Mašković je pričao o ulozi, a potom pričao o Terezi, rekavši da je glazbenica prava 'pankerica u duši'. Prisjetio je gledatelje na njezin nezaboravni nastup u emisiji Roberta Knjaza. Tijekom gostovanja trebala je, naime, u serijalu napraviti irokezicu. "I ne samo to, natjerali su me da od prolaznika na ulici prosim po deset kuna. Ljudi su me čudno gledali, ali su mi davali po deset, dvadeset, čak i pedeset kuna", ispričala je Kesovija.

Tijekom zabavne večeri podijelila je s Danielom Trbović i svoje iskustvo s početka karijere. Tada je kao djevojčica u glazbenoj školi upisala flautu. "Kad sam krenula u muzičku školu profesor mi je rekao kako flauta koju sam tada učila svirati ne valja. Rekla sam to roditeljima, otac je malo razmišljao te odlučio prodati jednog velikog prasca i kupiti mi novu. Tako da je prasac dao svoj život za moju flautu", prisjetila se Tereza.

Tereza otkrila kako joj je propala holivudska karijera

Gledatelji su imali priliku doznati još jednu priču iz bogate Terezine karijere. Jednom je, igrom slučaja, trebala dublirati slavnoj glumici Ann-Margret.

Zagreb, 141019.
Gunduliceva ulica.
U koncertnoj dvorani Glazbenog zavoda odrzana je premijera dokumentarnog filma o Terezi Kesoviji, To sam ja ciju reziju potpisuje Miro Brankovic.
Na fotografiji: Tereza Kesovija.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / Hanza Media
Tereza Kesovija na premijeri dokumentarnog filma "To sam ja" koji je o njoj napravio Miro Branković

"Bilo je to u Bejrutu, u hotelu u kojem smo odsjeli. U isto vrijeme snimali su film s Ann-Margret i nikako nisu uspjeli snimiti scenu u kojoj ona skače u bazen. Mi smo to promatrali sa strane kad nam je u jednom trenutku prišao redatelj i kazao kako sam joj vrlo slična te predložio da ja skočim umjesto nje. Ja da ti skačem u bazen?, pomislila sam. Odbila sam, a redatelj je odjurio bijesan. I tako mi je propala holivudska karijera", ispričala je kroz smijeh ova velika diva naše glazbene scene.

Linker
24. travanj 2024 01:15