njegove pjesme znaju svi

Teška upala pluća bila je kobna! Preminuo hitmejker koji je obilježio šezdesete

Spencer Davis preminuo je u ponedjeljak, 9. listopada, u bolnici u kojoj se liječio od upale pluća. Otišao je u 82. godini života.

Britanski glazbenik Spencer Davis, veteran tamošnje rock scene, preminuo je u dobi od 81 godinu. Tužnu vijest BBC-ju je potvrdio njegov menadžer, potvrdivši da je Davis preminuo uslijed upale pluća. Hitmejker iz 60-ih umro je u bolnici, gdje je zbog spomenutog stanja bio hospitaliziran.

"Spencer Davis Group" dala je neke od najvećih hitova šezdesetih godina prošlost stoljeća, poglavito sa singlovima "Gimme Some Lovin" i "I'm a Man".

Spencer Davis rođen je 1939. godine, a glazbom se počeo baviti kada je kao dječak naučio svirati harmoniku. Ubrzo je prešao na gitaru, a onda počeo svirati u raznim bendovima, u kojima je kao tinejdžer brusio zanat.

image
Spencer se glazbom počeo baviti još kao dječak, kada je naučio svirati harmoniku.
MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kada je 1963. godine u Birminghamu čuo braću Stevea i Muffa Windwooda kako sviraju u lokalnu pubu, predložio im je da formiraju bend. Suradnja je bila uspješna i u narednim godinama zaredali su hitove koji su ulazili u ljestvicu "Top 10" hitova. Nakon što su 1967. godine braća Windwood napustila bend, Davis je nastavio sam do 1969., a potom je pokušao ponovno postići uspjeh kada se 1973. preselio u Kaliforniju. Osim toga, radio je za Island Records pa glazba nikada nije otišla iz njegovog života.

Čitajte i:

Preminuo je Eddie Van Halen. Mukotrpnu bitku s opakom bolešću hrabro je vodio čak 20 godina

Jedan od najvećih svih vremena: Pred njegovim objektivom skidale su se najljepše žene na svijetu

Linker
24. travanj 2024 01:03