Tihana Zrnić
 Vedran Peteh
NOVA STRANICA

Tihana Zrnić: 'Razvod mi je bio poput osobnog bankrota, danas hrabro idem dalje i pokrenula sam novi biznis'

Nekadašnja misica, manekenka i voditeljica Tihana Zrnić (39) po prvi puta za Gloria.hr govori o razvodu od nogometnog trenera Tomislava Ivkovića (58) koji je, kaže, doživjela poput osobnog bankrota. No, već godinama hrabro ide kroz život, a odnedavno je pronašla i novi posao. U Zagrebu je pronašla stan po mjeri koji je sama uredila za dnevni najam te kao prava domaćica dočekuje i ispraćuje sve svoje goste. Najveći vjetar u leđa su joj kćeri Luna (13) i Leni (11).

Nekadašnja misica, manekenka i voditeljica Tihana Zrnić (39) po prvi puta za Gloria.hr govori o razvodu od nogometnog trenera Tomislava Ivkovića (58) koji je, kaže, doživjela poput osobnog bankrota. No, već godinama hrabro ide kroz život, a odnedavno je pronašla i novi posao. U Zagrebu je pronašla stan po mjeri koji je sama uredila za dnevni najam te kao prava domaćica dočekuje i ispraćuje sve svoje goste. Najveći vjetar u leđa su joj kćeri Luna (13) i Leni (11).

Od nedavno ste se počeli baviti iznajmljivanjem stana u Zagrebu, kako je došlo do te ideje?
- Dugo sam bila u potrazi za nekretninom u Zagrebu za svrhu iznajmljivanja. Kada sam ju napokon pronašla, uslijedila je kompletna adaptacija i uređenje, tako je nastao apartman book me koji uskoro dobiva pojačanje s još dva istoimena apartmana, to znači da gradim obitelj.

Kako pronalazite goste? Koristite li razvikane web stranice ili imate neke svoje načine?
- Koristim uobičajene platforme za pronalaženje gostiju, nema tu velike filozofije. Sve je poznato i transparentno. U nekom omjeru imam podjednako stranih i domaćih gostiju. Birokracija u tom pogledu je jednostavna i nema odugovlačenja. Trudim se svakim detaljom udovoljiti gostu u svim mogućim segmentima tog poslovanja.



vedran peteh



Jeste li prije imali iskustva s iznajmljivanjem? Gdje ste tražili informacije?
- Brat blizanac Vedran i šogorica Lana Zrnić također iznajmljuju apartmane u centru grada, tako da sam s te strane dobila svu potrebnu pomoć. Ja sam se ozbiljno posvetila ovom poslu i za sad nisam imala neugodna iskustva. Kad radiš za sebe, nije ti ništa teško. Sve sama vodim i održavam.

Stan ste sami dizajnirali, je li to oduvijek nešto što vas je zanimalo?
- Od početka sam bila aktivna u svim etapama stvaranja apartmana. Od renovacije do uređenja. Sretna sam krajnjim ishodom, jer sam bila i arhitekt i dizajner bez neke stroge ideje. Sve se slagalo kao slagalica s puno detalja i dekoracija koje sam sama izradila, mislim da sam pridonijela toplini ugođaja. Izrazila sam svoju kreativnu crtu koja oduvijek čuči u meni.

Jeste li posebnu pažnju posvetili detaljima u stanu? Gdje ste pronašli namještaj, jeste li pazili da bude udoban?
- Uživala sam u potrazi za komadima namještaja i svim detaljima, ipak sam ja jedna horoskopska Vaga. Estetika mi je jako bitna u svakom pogledu, a ovdje sam otkrila i smisao za to. Smisao za dizajn interijera otkrila sam kada sam djeci uređivala sobe, detalji čine razliku i nikako nisam za kopiranje. Uvijek mora biti osobni touch, ali nisam isključiva u stilu. Volim moderno, ali sam i za kombinaciju sa starijim komadima namještaja. Volim spajat nespojivo i bitno da se meni sviđa. Ništa u stanu nije dizajnersko, i nisam ni težila tome. Svrha je bio funkcionalan moderan urbani stan, s puno svijetla, boja i modernog namještaja. Svaka prostorija je priča za sebe, a slike su od mladih umjetnika sa Akademije dramskih umjetnika.


Nekada ste radili na televiziji, uhvati li vas nostalgija za tim vremenima?
- Radila sam HRT-u kada je to bio dominantan i moćan mediji, danas vise nije. Druge platforme su preuzele primat. Bilo je puno posla na TV-u i izvan njega. Puno se ulagalo u marketing, oglašavanje, snimala sam mnoge kampanje i reklame, odrađivala evenate. S nostalgijom se sjećam sportskih emisija u kojima sam radila jer mi je to najviše ležalo i u tome sam najviše uživala jer volim sve vezano za sport jer sam i sama sportski tip.

Prije točno dvadeset godina bili ste Miss Zagreba, a onda ste se natjecali za Miss Hrvatske i bili druga pratilja, kakva je Tihana bila tada?
- Ha, ha, Miss... To je kao da me pitate o nekom prošlom životu. Kakva je Tihana bila tada? Mlada, bez filtera, naivna i s puno životnih iluzija. Mogla je pojesti jumbo pizzu. S odmakom od 20 godina osuđena sam na samo dvije, tri kriške.

Jeste li tada imali želju otići van Hrvatske?
- Radila sam u agenciji Sandre Vranješ, koja je uspješno vodila sve moje modne angažmane i evente i izvan Hrvatske.

Majka ste dviju kćeri, Lune i Leni, kako provodite slobodno vrijeme?
- Moje su cure već velike: Luna ima trinaest, Leni ima jedanaest godina i polako otkrivam sve čari puberteta. Obje su aktivne sportašice, tako da smo stalno okupirane tenisom i odbojkom.

Ines Ljubetić Fišer

Jesu li karakterno sasvim drukčije od vas ili su vaša preslika?
- Luna je karakterno ista ja, dok mlađa Leni hvala bogu nije. Najgore je kad u djetetu vidite svoje loše crte - mane. Luna je kažu moj copy-paste, a Leni je otišla na drugu stranu. Trenutno ih zanima samo sport i Instagram.

Učite li svakodnevno od njih?
- One još uvijek od mene uče, ali ne žele to priznati... U moru ponavljanja svega i svačega, nadam se da će im nešto i ostati na pameti, iako mi stalno lupaju vratima.

S nogometnim trenerom Tomislavom Ivkovićem vjenčali ste se 2007.godine, no samo par godina kasnije odlučili ste se na razvod. Kako danas funkcionirate kao roditelji?
- Shvatila sam da bračne vode nisu za mene, ali savršeno funkcioniramo u ispunjavanju želja i obaveza prema našim curama Luni i Leni i trećoj curi boxerici Šapi koja je moje veliko veselje.

Dugo vremena niste govorili o rastavi, je su li vam bile potrebne godine da je prihvatite?
- Rastavu morate prihvatiti najprije vi sami ako želite okrenut novu stranicu. To je kao osobni bankrot. Samo se hrabri ustaju iz pepela, nema dobitka bez poraza. Hrabro dalje je jedini put za mene...

zagreb 090507
izlozba ive gattina u prostoru kranjcar, tomislav ivkovic i tihana zrnic sa kcerkicom ,
foto bruno konjevic
-spektakli-
Bruno Konjević
Tihana Zrnić i Tomislav Ivković s kćeri 2007.godine

Volite kazalište, koja predstava vam je nezaboravna?
- Volim kazalište i dobru knjigu. Sviđa mi se program drame Dubravke Vrgoč u HNK-u... Sviđaju mi se Brodolomke kazališta Moruzgva, općenito koncept sposobne Ecije Ojdanić.

Imate li hobije, jeste li sve bolji u tenisu?
- Moj veliki hobi je tenis i samo tenis. Zaneseni sam fanatik... Igram dvije zagrebačke lige i pratim apsolutno sve na tu temu sve muške i ženke svjetske turnire.

Što si priželjkujete u 2019.?
- U 2019. priželjkujem upoznati Grigora Dimitrova na Roland Garrosu, ha, ha, ha!

Jeste li donijeli neku novogodišnju odluku?
- Novogodišnjih odluka nemam jer sam ionako prestroga prema sebi cijelu godinu.

Linker
26. travanj 2024 10:39