Getty Images
ELLIE BAMBER

Tko je vatrena glumica u usponu koju obožavaju Tom Ford i Karl Lagerfeld

Iako iz sebe ima samo nekoliko filmova, modni svijet već ju je primijetio. Crvenokosa 19-godišnjakinja blijede puti nova je holivudska zvijezda u usponu i svi žele znati - tko je Ellie Bamber?

Modni dizajner i redatelj Tom Ford voli crvenokose glumice: u njegovom debitantskom filmu glavnu ulogu je igrala Julianne Moore, a za drugi redateljski uradak odabrao je čak tri glumice s grimiznom kosom - Amy Adams, Islu Fisher i Ellie Bamber. I dok su prve dvije svima dobro poznate, mlada engleska glumica nova je na sceni.

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 02:  Ellie Bamber, Tom Ford, Amy Adams, Aaron Taylor Johnson, Robert Salerno and Jake Gyllenhaal attend the premiere of 'Nocturnal Animals' during the 73rd Venice Film Festival at Sala Grande on September 2, 2016 in Venice, Italy.  (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)
Getty Images
Ellie Bamber, Tom Ford, Amy adams, Aaron Taylor Johnson, Robert Salerno i Jake Gyllenhaal

Glumom se bavi još od djetinjstva, a ulogom u predstavi "Aspects of Love" je postala najmlađa članica London Player's Theatrea. Prvu televizijsku ulogu ostvarila je 2012. godine u mini seriji "A Mother's Son", ali su je primijetili tek nakon filma "Pride and Prejudice and Zombies", u kojem je glumila uz Lily Collins. Upravo zahvaljujući toj ulozi prirodna je plavuša promijenila boju kose. Iako joj se na prvi pogled nije svidjela, sada joj više ne pada na pamet da se vraća na staro - barem do nove uloge. Iduće godine gledat ćemo je u "Extracurricular Activities", a uskoro će početi snimati film "The Nutcracker and the Four Realms" koji stiže 2018. godine, a u kojem će glumiti uz Keiru Knightley i Morgana Freemana. Iako ima samo 19 godina, već je iz prvih redova pratila revije najpoznatijih modnih kuća poput Chanel i Burberry, a osim što voli kreacije Toma Forda, među omiljenim dizajnerima joj je i Karl Lagerfeld te luksuzni komadi brenda Gucci.

U filmu "Noćne životinje", koji je od 17. studenoga u našim kinima, Ellie Bamber glumi kćer Jakea Gyllenhaala i Isle Fisher, a u fokusu je par (Gyllenhaal i Adams) koji prolazi kroz teški razvod. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji film je osvojio veliku nagradu žirija, a očekivanja od Forda su velika s obzirom na to da je njegov debitantski film "Samac", odnosno glumac Colin Firth, bio nominiran za nagradu Oscar.

Linker
17. travanj 2024 14:05