Uskoro na HBO-u

Trailer dokumentarca o Tini Turner otkriva potresan trenutak: ‘Čekala sam je da dođe, ali nikad nije‘

Dokumentarni film TINA kreće na streaming platformi HBO 27. ožujka, a prikazat će Tinin život, karijeru, dobre i loše trenutke koje je proživjela kako bi postala ono što danas jest - rock and roll legenda.

Nakon što je najavljen dokumentarac pod nazivom TINA o legendarnoj glazbenici Tini Turner, HBO je sada objavio njegov trailer. Dokumentarac, koji izlazi za svega par dana, 27. ožujka, prikazat će njezin uspon do slave osobne borbe i borbe u karijeri te njezin status ikone u 80-ima i kasnije.

Iako je svjetski poznata glazbenica, Tinin put kroz život i karijeru nije bio lak. Suočila se s raznim izazovima, pa i onim najgorim - zlostavljanjem i to od ruke muškarca koji ju je trebao najviše voljeti.

Čitajte i: Na HBO dolazi dokumentarac o Tini Turner: Donosi potresnu priču o nasilnom braku iz kojeg je jedva pobjegla

"Moja je majka sjedila na prozoru kuhinje kad je nedjeljom spremala večeru. Samo sam je gledala. Bila je tako lijepa", govori u traileru 81-godišnja Tina. "Jednog dana nije bila u tom prozoru. Nikad više nije bila u njemu. Htjela sam da dođe po mene. Čekala sam je, ali nije nikad došla. Ali to je ok. Znate zašto? Ja sam djevojka s polja pamuka koja se izdigla iznad uništenja i pogrešaka. I tu sam za vas", poručila je Tina.

Kratki isječak intervjua odnosi se na Turnerinu mladost. S 11 godina njezina majka Zelma napustila je obitelj i nasilnu vezu koju je imala s Turnerovim ocem Floydom.

Čitajte i: Nakon nasilnog braka, moždanog udara i gubitka sina, Tina Turner otkrila što joj je spasilo život

Dokumentarac, u režiji Dana Lindsaya, T.J. Martina i Lightboxa, sadržavat će i intervjue sa samom umjetnicom, snimljene u njezinom domu u Švicarskoj, nastupe njezinih bliskih ljudi i rijetke arhivske snimke u razdoblju od 60 godina. O Tini će pričati Oprah Winfrey, Angela Bassett, Tinin koautor Kurt Loder, njezin suprug Erwin Bach i drugi.

20 godina trpjela zlostavljanje

Osim o usponu u karijeri Tina će u dokumentarcu govoriti i o sebi kao žrtvi zlostavljanja bivšeg supruga Ikea Turnera koje je trajalo čak 20 godina. Kada je postalo toliko nepodnošljivo da se bojala za svoj život, Tina ga je ostavila.

Čitajte i: Za nju nema odmora: Tina Turner vratila se na glazbenu scenu remiksom legendarnog hita

image
Ike i Tina Turner 1977.
FOTOGRAFIJE: TOPHAM PICTUREPOINT/TOPFOTO/PROFIMEDIA TOPHAM PICTUREPOINT/TOPFOTO/PROFIMEDIA

"Od njega sam otišla bez ičega, morala sam pronaći način kako ću zaraditi za sebe, obitelj, morala sam početi ispočetka. Bilo je ne samo teško, nego i opasno napustiti Ikea jer je bio nasilna osoba i u tom je trenutku konzumirao opijate. K tome, bio je vrlo nesiguran. Ja tada nisam imala novca, ni mjesto gdje bih mogla otići", rekla je jednom prilikom.

"Zgrabila sam svoju priliku, rekla sam si: izlaz je - kroz vrata. Iskrala sam se dok je spavao i odvezla se autom", prisjetila se pjevačica.

Spasio je budizam

Osim toga, Tina je 2013. doživjela moždani udar i to samo nekoliko dana nakon svog medenog mjeseca na kojem je bila sa svojim drugim suprugom Erwinom Bachom, a 2018. njezin sin Craig je počinio samoubojstvo. Iako se mogla okrenuti opijatima da se lakše nosi s tragedijama, život joj je spasila vjera.

image
Tina Turner.
CHARLOTTE OBSERVER/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

"Budizam mi je spasio život. Tijekom najtežeg životnog perioda, uključujući i obiteljsko nasilje, počela sam pjevati i učiti o budističkim principima. Tko zna je li to bilo predodređeno, ali sa sigurnošću mogu reći da mi je budizam došao točno u pravom trenutku", rekla je Tina za The Times.

Linker
23. travanj 2024 11:18