Obiteljski album
Zauvijek u srcima

Tužna obljetnica u obitelji Tomislava Ivčić: '27 godina bez tebe'

Na današnji dan prije gotovo tri desetljeća tragično nas je napustio velikan hrvatske pop i zabavne glazbe Tomislav Ivčić kojeg se prisjetila njegova diskografska kuća Croatia Records, ali i njegova kćer Izabela.

"Ljubav. I pjesma. I ti. Zauvijek. #tata #27godinabeztebe #familyalbum #zauvijek #tomislavivcic", stavila je na svoj Instagram fotografiju iz obiteljskog albuma Izabela Vrtar na kojoj njezin otac Tomislav Ivčić svira klavir djeci.

Obiteljski album

Veliki glazbenik rođen je u Zadru, gradu iz kojeg je krenuo na glazbeno putovanje koje će obilježiti s više od 200 napisanih pjesama i tekstova i 23 albuma s kojima bilježi milijunsku nakladu. Njegove pjesme zauvijek će ostati u našim srcima. Zadranin Tomislav Ivčiću je 4. ožujka 1993. godine poginuo u automobilskoj nesreći u Zagrebu. Iza sebe je ostavio neutješnu suprugu Slavicu, kćeri Izabelu i Kristinu te sina Ivana.

Još od razdoblja Dua Pegla bilo je jasno kako će Tomislav Ivčić biti poseban miljenik publike.

Glazbom je obilježio i Domovinski rat ("Stop the War in Croatia"), a njegov najveći hit "Večeras je naša fešta" i danas se izvodi u svim našim pobjedničkim prigodama.

Posthumno je 2001. godine dobio nagradu Domagoj koja se dodjeljuje za godišnji angažman na području glazbe, s naglaskom na domoljubne pjesme i humanitarne nastupe.

Njegova braća su također poznati hrvatski pjevači: pokojni Vedran Ivčić, kao i stariji polubrat Đani Maršan, hrvatski pjevač i skladatelj, jedno vrijeme i diplomat. U spomen na Tomislava Ivčića 2011. godine objavljen je CD pod nazivom "Platinum collection" na kojem se nalazi 40 njegovih najvećih hitova.

U zadarskoj Varoši 2013. godine napravljen grafit posvećen nikad prežaljenom, prerano preminulom kantautoru Tomislavu Ivčiću, koji je 1993. godine poginuo u prometnoj nesreći u Zagrebu, kad je bio na vrhuncu skladateljske i pjevačke karijere.

Zadar, 120713.
U zadarskoj Varosi napravljen grafit posvecen nikad prezaljenom, prerano preminulom kantautoru Tomislavu Ivcicu, koji je 1993. godine poginuo je u prometnoj nesreci u Zagrebu, kad je bio na vrhuncu skladateljske i pjevacke karijere. 
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Mišković

Linker
31. svibanj 2023 00:51