Velika sreća

Valentu Sinkoviću i njegovoj Antoneli na proljeće stiže sin: ‘Uživamo u svakom danu‘

Proslavljeni hrvatski veslač i bivša tenisačica očekuju svoje prvo dijete, a nama su otkrili kako prolazi trudnoća, jesu li im obitelj i prijatelji već počeli davati roditeljske savjete i kako teku pripreme za dolazak prinove.

"Hvala vam od srca na čestitkama! Sreća je neopisiva! Jako smo uzbuđeni i s nestrpljenjem očekujemo dolazak prinove u obitelj koja stiže na proljeće. Sve nam je trenutno novo, toliko toga je pred nama", potvrdio je za Gloria.hr Valent Sinković, 32-godišnji veslač koji je osvojio zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Iako on i supruga Antonela, s kojom je u braku od 2017., već neko vrijeme znaju da će dobiti sina, u početku nisu unaprijed razmišljali o spolu djeteta.

image
Valentu Sinkoviću i Antoneli sin stiže na proljeće!
VALENT SINKOVIĆ PRIVATNI ALBUM

"Imali smo neki osjećaj i bili sigurni da stiže curica tako da nas je vijest o sinu iznenadila. Najvažnije nam je da sve do samoga kraja bude u redu, a je li kći ili sin manje nam je važno. Nama je najbitnije da se volimo i da dijete odrasta u ljubavi i slozi. A opet, nadamo se da će biti vremena i za djevojčicu", kaže Valent.

Čitajte i: Martin i Valent Sinković sa suprugama: Naš novi dom na cetini

Antonela, kako nam je otkrio, odlično podnosi trudnoću i nema nekih većih prohtjeva kako znaju pričati neki budući očevi.

"Nije bilo nekih većih problema ili komplikacija tako da zajedno uživamo u svakom danu. Fascinantno je kad gledate fotografije s ultrazvuka, kad gledate kako to malo predivno biće raste u majci – sve je nestvarno, jedno od najljepših razdoblja u našim životima", otkriva Valent, kojem najviše problema zadaje situacija s Covidom-19.

"Htjeli bismo sa svima podijeliti lijepe vijesti, priopćiti vijest dragim ljudima uživo, no uz mjere opreza nažalost ne možemo. Ali tješimo se kako nam to daje opravdanje da za prvi bebin rođendan priredimo veliku proslavu za cijelu obitelj i sve naše drage ljude", dodaje veslač, čiji je brat Martin, koji je također veslač, presretan što će postati stric.

image
Valent Sinković i Antonela u braku su od 2017. godine.
VALENT SINKOVIĆ PRIVATNI ALBUM

"Brat je kao i naše obitelji bio oduševljen kad je čuo vijest, već smo se počeli šaliti kako ćemo opet morati promijeniti disciplinu – iz dvojca bez kormilara postajemo dvojac s kormilarom!", našalio se uzbuđeni budući otac.

Čitajte i: Snovi su postali java! Marija Husar Rimac u 46. godini na svijet donijela sina

Sobica za sina je već uređena

Iako neki mladi roditelji, koji će dobiti svoje prvo dijete, kupuju sve i svašta da budu sigurni da im ništa ne nedostaje, Valent i Antonela nisu išli u tom smjeru jer su dobili jedan vrlo koristan savjet od roditelja.

"Pripremili smo sobu i kupili stvari koje su nam potrebne za početak. Imamo podršku naših roditelja koji su nas uvjerili da ne trebamo pretrpavati stan s nepotrebnim stvarima, pogotovo u početku kad je beba još mala. Dok smo tražili po internetu, imali smo osjećaj kao da nam je sve neophodno, međutim uz njihove savjete i pomoć odabrali smo osnovne stvari, pa ćemo u hodu nadopunjavati ako još nešto bude potrebno. Nastojali smo posložiti i organizirati sve da bude funkcionalno i da ne pretrpavamo s ukrasima, ma koliko im je teško odoljeti", ispričao nam je Sinković.

Čitajte i: U obitelj Peđe Grbina stiže prinova, a zna se i spol! ‘Supruga treba roditi početkom ljeta, presretni smo‘

image
Valent i Antonela već su uredili dječju sobicu, ali nisu pretjerali s kupovanjem stvari.
VALENT SINKOVIĆ PRIVATNI ALBUM

A osim savjeta za uređenje, supružnici su već počeli dobivati i savjete o odgoju djeteta, kojih se najviše naslušala supruga, kako to i inače ide.

"Supruga je ta koja obično sluša, ja to više promatram sa strane", kaže kroz smijeh. "Roditelji su nam tu najveća podrška. Kad smo krenuli s istraživanjem o trudnoći, roditeljstvu, sve nam je postajalo nejasnije – kao da je riječ o nekom fenomenu tako da smo odlučili poslušati savjete onih koji su već roditelji. Veliki je izazov pred nama, ali smatram kako puno toga dođe prirodno i vjerujem da ćemo uspješno ostvariti nove životne uloge. Iskreno se radujem biti dobar tata!", zaključio je Sinković koji se nada da će uspjeti uskladiti treninge i natjecanja s odgojem djeteta.

Linker
11. travanj 2024 18:52