Ništa joj ne vjeruju

Vanessa Bryant: Udovica slavnog košarkaša mora sudu dostaviti dokumente sa psihoterapije...

Udovica košarkaške legende digla je tužbu za duševne boli zbog rasparčavanje fotografija njezinog poginulog supruga i kćeri, no tuženi zamjenici šerifa u to ne vjeruju.

Udovica slavnog američkog košarkaša Kobea Bryanta koji je u siječnju 2020. poginuo u padu helikoptera zajedno s 13- godišnjom kćerkom Giannom i još sedam putnika, morat će sudu u Los Angelesu predočiti dokumente o svom mentalnom zdravlju i psihoterapeutskim seansama na koje odlazi od 2017.

Naime, Vanessa Bryant (39) još je prošle godine podigla tužbu protiv osam zamjenika šerifa Los Angelesa koji su si međusobno podijelili fotografije koje je mrtvozornik snimio na mjestu nesreće. To je navodno kod udovice koja sa slavnim Kobeom ima još troje djece, izazvalo veliki emotivni stres i duševne boli za što traži pozamašnu odštetu. No, kako piše američki časopis People, oni su u posjedu dokumenata da Vanessa Bryan kod psihoterapeuta odlazi puno prije nesreće pa je sada sud u Los Angelesu naredio da im se hitno dostavi ta dokumentacija koja bi mogla biti ključna za odbacivanje tužbe.

image

Vanessa ije u tragičnoj nesreći ostala bez supruga i kćeri. Zbog fotografije njihovih beživotnih tijela podigla je tužbu.

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

"Kada obitelj pretrpi gubitak voljenih osoba, ima pravo očekivati ​​da će se prema njima odnositi s dostojanstvom i poštovanjem. Ljudi iz šerifovog ureda su u ovom slučaju iznevjerili to sveto povjerenje. Moj cilj je pozvati Šerifov odjel na odgovornost i spriječiti buduće nedolično ponašanje. Nesreća me potpuno slomila i ne mogu razumjeti te bezosjećajne ljude koji su iskoristili takvu tragediju za vlastitu bolesnu zabavu" kazala je Vanessa Bryant povodom dizanja tužbe.

No ured šerifa osporava da su radnje u vezi spornih fotografija kod nesretne udovice uzrokovale "tešku i kontinuiranu emotivnu krizu" kako je navela u tužbi s obzirom da na psihoterapiju odlazi godinama.

Ročište je zakazano za 22. veljače kada će nadležni sud odlučiti ima li Vanessa Bryant pravo na odštetu ili ne.

Linker
19. travanj 2024 20:56