Fortunata

Veliki povratak Danijele Martinović: U svom gradu diva nastupa s pjesmom simboličnog imena

Glazbenica se nakon sedam godina vraća na Splitski festival pjesmom koja ima posebnu simboliku.

Diva hrvatske glazbene scene Danijela Martinović predstavlja novu pjesmu FORTUNATA, s kojom se nakon sedam godina vraća na Splitski festival.

"Prošle godine dok sam se odmarala na svjetioniku, negdje u rane jutarnje sate, Lea Dekleva poslala mi je pjesmu otpjevanu samo uz klavir. Stavila sam slušalice i promatrala daleki horizont ... Nalikovalo je nekoj bezvremenoj filmskoj sceni...pamtim svaki detalj. Odmah sam znala da pjesma mora biti izvedena isključivo na Prokurativama u mom gradu, na Splitskom festivalu na pozornici koja me je prva zagrlila i širom otvorila vrata, tada meni - potpuno nestvarnoj budućnosti", otkrila je Danijela.

Pjesma je tako godinu dana čekala skrivena, kaže Danijela - baš poput bisera. Posebno rijedak i poseban je i sam naziv pjesme.

"Fortunata...to je Sreća koja nije prolazna... Sreća kao skriveni tajni kod u svakom trenutku u kojem živimo", ispričala je glazbenica, koja se uvijek, pa i u ovoj pjesmi oslanja na 'osjećaj'.

image

Danijela Martinović nakon 7 godina nastupa na Splitskom festivalu.

PETAR KRAJACIC VILOVIC

Čitajte i: Cijela priča Danijele Martinović: 'Najgore i najopasnije je ostati u vezi zbog straha ili obaveze...'

"Taj tihi glas srca.. Cijeli sam ga život slušala i onda kada je matematika uma govorila sasvim suprotno. I uvijek me je odveo na pravo odredište".

Spot u režiji Daria Radusina zapravo je ispunjenje Danijeline želje da spot bude samo podloga za pjesmu, te dozvoljava da gledatelj pjesmu zaista čuje.

image

Danijela predstavlja pjesmu Fortunata.

PETAR KRAJACIC VILOVIC

Danijela će uživo pjesmu izvesti na Splitskom festivalu, za koji priprema i posebno iznenađenje.

Linker
09. travanj 2024 07:36