The First Lady

Viola Davis o ulozi na koju je iznimno ponosna: ‘Zbog Michelle Obama nisam spavala‘

U seriji The First Lady čija je premijera 17. travnja, najnagrađivanija afroamerička glumica tumači ulogu prve dame koju dobro poznaje, što ju je izložilo najvećem pritisku u karijeri.

Postoje uloge zbog kojih i najnagrađivanija afroamerička glumica, Viola Davis, ima tremu. Premda je iza 56-godišnje umjetnice duga karijera, još uvijek osjeća veliki respekt prema svojoj profesiji u kojoj je od 1992., kad je na posljednjoj godini studija glume na Juilliard Schoolu počela s malim ulogama na off-Broadwayju. Razlog zbog kojeg je imala "leptiriće u trbuhu" portretiranje je bivše prve dame, Michelle Obama, u seriji The First Lady. Serijal prati život triju supruga američkih predsjednika, Betty Ford, Eleanor Roosevelt te ženu bivšeg predsjednika Baracka Obame koje su povijest Amerike, svaka na svoj način, krojile iz Istočnog krila Bijele kuće. Premijera je zakazana za nedjelju, 17. travnja na Showtimeu, a najviše se priča o ulozi Viole Davis.

image

Viola Davis kao Michelle Obama

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Stiže serija o prvim damama: Michelle Obama prokomentirala glumicu koja će je igrati

Najteža pozicija

"Osjećala sam strah. Ne želite pogriješiti, ozlovoljiti ih portretiranjem", priznala je za CNN dobitnica trostruke glumačke krune, Oscara, Emmyja i dvije nagrade Tony na panelu u organizaciji Udruge televizijskih kritičara. Nije bilo lako Michelle Pfeiffer u ulozi Betty Ford te Gillian Anderson koja glumi Eleanor Roosevelt, no Violi Davis dodijeljena je uloga prve damu koju osobno poznaje, a moglo bi se reći i da su prijateljice. Vjerojatno je to razlog zbog kojeg je diva imala tremu.

image

Serija The First LAdy emitirat će se 17. travnja.

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Viola Davis: Žene koje su me odgojile bile su sluškinje

Kad su je na panelu pitali kakav je osjećaj glumiti osobu koju poznaje, odgovorila je vrlo iskreno. "Zbog nje sam noću ostajala budna. S druge strane, umjetnici smo i živimo za kompleksne uloge. Doživjela sam ulogu kao veliku vježbu transformacije. Iskreno rečeno, u isti mah sam bila užasnuta".

Na upit kako je je doživjela uživo, odgovorila je slikovitom usporedbom. "Ostavlja dojam hrasta razgranatog korijenja. Kod nje ne osjećate da je sporedni lik, žena koja stoji iza svog muškarca. Ona nije taj tip. Svjesna je svoje vrijednosti", zaključila je glumica.

Čitajte i: Od Jackie do Jill: Ovo su najbolji inauguracijski outfiti američkih prvih dama kroz povijest

Linker
20. travanj 2024 12:46