Pretužna obljetnica

Vrijeme leti: Trinaest godina otkako je svijet izgubio anđela još čuvamo sjećanje na Tošu Proeskog

Miljenik Hrvatske i cijele regije, čije su pjesme obožavali svi, za sobom je ostavio glazbu zbog koje ćemo ga se još dugo sjećati.

Toga jutra, 16. listopada 2007., vrijeme je stalo, a cijela regija ostala je u šoku. Punih trinaest godina prošlo je otkako nas je prerano napustio čovjek anđeoskog glasa,Toše Proeski.

Čovjek, koji gotovo nikada nije skidao osmijeh s lica, svojim glazbenim djelima, ali i svojim humanim gestama, pronašao je put do srca svih onih koji su ga poznavali, ali i onih koji nisu. Svatko od nas na svoj način prisjeća se njegova lika i djela.

image
Memorijalni program u čast 13. obljetnice smrti Toše Proeskog
PROMO

U srijedu, 14. listopada u 14:15 sati, u Novoj Gradiški, ispred Elektrotehničke i ekonomske škole, položit će se vijenci ispred Tošinog spomenika, a potom će u 14:30 krenuti tradicionalni maraton put Kruševa.

Za sve one koji su u Zagrebu...

Na sam dan tužne obljetnice, u petak, u Zagrebu će biti otvorena kapelica na Rokovom perivoju. Svi kojima Toše znači i nose ga u srcu, taj dan mogu doći od 17 do 18 sati, upaliti svijeću za njegovu dušu.

image
Toše Proeski poginuo je kada mu je bilo 26 godina
FOTOGRAFIJE: HIT RECRDS

Ni za života, ni danas, ne postoji čovjek koji za Tošu, nije imao samo pohvale. Njegove riječi, ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.’, ostat će zauvijek urezane u srcima svih koji su ga osobno poznavali, te brojnih obožavatelja i štovatelja.

Trinaest dugih godina kasnije Tošine riječi, ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim), pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.

Linker
30. svibanj 2023 04:03