Posebna inspiracija

Za sve koji pate od južine: S pjesmom Nene Belana i Cambi mnogi će se poistovjetiti

Napokon možemo pogledati umjetnički spot u izvedbi splitskih galzbenika koja je nagrađena na festivalu u Šibeniku.

Pjesma "Ne volin jugo", koju je ljetos na 23. Večerima dalmatinske šansone Neno Belan izveo s vokalnim sastavom CAMBI, i za koju je prvi put u karijeri u Šibeniku osvojio prvu nagradu ocjenjivačkog suda, ispričana je i vizualno.

Redatelj spota Matko Petrić priču za ovu bluzersku pjesmu smjestio je na otok Biševo i u mali dalmatinski gradić Omiš, a različitim je tehnikama te lokacije prilagodio sjetnom, kišnom ugođaju i ubacivanjem starih Belanovih snimki, te spojio prošlost i sadašnjost.

Pogledajte video

Kako nam je Neno ispričao, njegov kolega i prijatelj Jurica Pađen o spotu oduševljeno kaže: "Vrh estetike u atmosferi impresionizma".

Jugo kao posebna inspiracija

"Neno i ja smo započeli priču o spotu početkom ljeta. Njegova ideja je bila povezati mladog i sada nešto manje mladog Belana. Moja prva zamisao je bilo poprilično drugačija od finalnog rezultata. Kako smo se tijekom ljeta dosta susretali i planirali snimanje, tako se nekako i sama ideja mijenjala i prilagođavala novim lokacijama koje smo odabrali. Snimanje na Biševu je bilo po vrućini i bonaci, a u Omišu nas je napuhalo, kako i treba za spot o jugu. Meni kao Komižaninu jugo je posebno inspirativno i nije mi bilo teško "uroniti" u atmosferu pjesme. Dosta sam radio na spotu i nekako sam baš zadovoljan rezultatom." - ispričao je Matko Perić.

image
Neno Belan i Cambi dobili su prvu nagradu ocjenjivačkog suda na 23. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku
PROMO

Minimalizam, izuzeće kolora, priroda i cijela okolina uz nekolicinu aktera, utjecali su na jačinu bluesa kojeg Boris Hrepić Hrepa interpretira na usnoj harmonici. Truba u koju puše Šime Glavina atmosferu dodatno podiže i savršeno se isprepliće s ostatkom Belanovih, još jednom iznimnih aranžmana.

Glumačka postava koju čine Neno Belan, vokalni sastav CAMBI., Boris Hrepić Hrepa i Šime Glavina, odlično su se uživjeli u bluzersku priču kojom se prebacujemo u atmosferu posebnog jadranskog "state of mind".

Linker
16. travanj 2024 23:53