bojala se

Zbog koronavirusa izgubila se oca, djeda i baku, a sada se odlučila cijepiti: ‘Mjesecima sam kalkulirala‘

Bivša voditeljica i novinarka Ivana Tomić bojala se cijepljenja protiv Covida-19. No, donijela je definitivnu odluku i uspjela pobijediti vlastiti strah.

Bivša novinarka Nove TV na svom se Facebooku osvrnula na iznimno aktualnu temu. Ivana Tomić, koja je 2017. godine odlučila karijeru u medijima zamijeniti za onu u odnosima s javnošću, jedna je od onih koji se nisu libili javno priznati da se jako bojala cijepljenja. Unatoč svemu što joj se dogodilo, zbog koronavirusa je u kratkom vremenu izgubila oca, baku i djeda, Ivana je i sama dvojila je li joj cijepljenje nužno. Ipak, odabrala je cijepiti se i tako se zaštititi od opakog virusa.

"Već par mjeseci kalkuliram s cijepljenjem. Bojim se, filozofiram, neće mene, ja nisam nikad bolesna... Nikad nisam imala temperaturu, nikad ne pijem nikakve lijekove, jer se bojim unositi u sebe svašta (i što se tiče hrane i lijekova). Držim se mjera, pazim na druge. Bahatim se svojim imunitetom koji je stvarno odličan, a ruku na srce treba biti iskren i reći da je to stvar mojih hercegovačkih, kamenjarskih gena. (Znam da posebno volite kad glorificiram Hercegovinu, ali što ću?!)", počela je Ivana svoju ispovijest i dodala da je u razgovoru s jednim pametnim čovjekom ostala bez argumenata kojima bi branila svoj strah od cijepljenja.

image
Ivana je donijela odluku nakon dugog razmišljanja.
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

"I jutros se probudim i sjetim se tate koji me dva dana prije smrti pitao: "Ive, šta ti misliš more li se fenon upuvat zrak u pluća? Ja ne mogu disati."

"Dođem tu na Zagrebački velesajam, hodam kao da me čeka smrtna presuda, povraća mi se, razmišljam o igli i tome hoće li me i koliko boljeti, zašto u svim televizijskim prilozima prikazuju onu scenu kad igla probada kožu, hoće li me uhvatiti napadaj panike... Dolazim na punkt za cijepljenje i kaže teta, bez da sam išta rekla: Vi se jako bojite. Kažem: Da, bojim se i cjepiva i igle. I da će me oprati napadaj panike. Dođe druga teta, podraga me po ramenu... pričala je cijelo vrijeme sa mnom. Rekla sam da mi je tata umro od korone i da tada nije bilo cjepiva, ali ni mjesta u bolnici. Za to vrijeme me druga teta cijepila. Nisam doslovno ništa osjetila", nastavila je Tomić.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Ubrzo je sjela sa strane i nakon skoro sat vremena odlučila otići kući. Nije imala alergijsku reakciju, a nakon što se 20 minuta pitala hoće li preživjeti, muž joj je rekao da se ustane i ode po lijek u Piteriju Ivo. Naime, Ivana se za kraj svoje priče s cijepljenjem odlučila nagraditi pravom nagradom - pojela je dva bureka!

Linker
22. travanj 2024 20:22