Sad ga više ništa ne boli

Zbog posljedica iz prošlosti, Dino Rađa podvrgnuo se operaciji: ‘To nosi svačija karijera‘

Kako mu je intenzivno bavljenje sportom ostavilo i neke neželjene posljedice, bivši košarkaš je staru godinu ispratio te dočekao 2021. s ‘novim‘ koljenima.

Mnogim sportašima sport znači sve, no traži odricanje, a ozljede i trošenje ligamenata su česta popratna pojava. Bivši košarkaš Dino Rađa otkrio je na društvenim mrežama da je prije tri mjeseca završio na operacijskom stolu - podvrgnuo se transplantiranju matičnih stanica u koljena, upravo zato kako ne bi kasnije imao problema s kretanjem.

"Svi znaju za dobre stvari koje obilježe nečiju karijeru. Trofeji, titule, pobjede, porazi i tako dalje. Međutim, imaju i neke posljedice koje svačija karijera nosi. Nekom manje, a nekom više, ali u biti svakome. Dosta mojih suigrača i poznanika je mijenjalo kukove, koljena, operiralo leđa i ‘ko zna što još. Tako nisam ni ja iznimka osim što još uvijek nisan u fazi zamjene, ali san odavno u fazi održavanja koljena", napisao je Rađa ispod niza fotografija na Instagramu na kojoj pozira na bolničkom krevetu.

"Kako medicina napreduje, tako sam isprobao novu metodu matičnih stanica prije otprilike 3 miseca. Metoda je sljedeća. Izvadi se iz struka malo sala i onda se pročisti i matične stanice izvučene idu nazad u koljena. Čitava procedura traje 45 minuta plus par sati ostaješ na hlađenju koljena. Desno koljeno koje me dva mjeseca nezgodno bolilo i to u mirovanju, a ne u pokretu, prestalo je koa da si na vatru prolio vodu. Lijevo koje je inače bilo operirano i stalno problematično, polako se smiruje i skoro ništa više ne boli. Tako da su moja iskustva odlična. Idemo dalje dok ponovo ne zatreba", kazao je Rađa, zahvalivši se uspod na preporukama koje su ga poštedile boli.

Majka ga nagovorila na košarku

Sa suprugom Viktorijom odgaja trojicu sinova, a u ožujku prošle godine u Splitu imao je premijeru svog biografskog filma "Rađa". Film je režirao Vojan Kacić, sniman je tri godine na raznim lokacijama koje uključuju Boston, New Yorku, Atenu, Zagreb, Beograd, Zadar i naravno Split.

image
Dino sa suprugom Viktorijom na premijeri u Splitu.
NIKOLA VILIC/CROPIX CROPIX

Film započinje primanjem Rađe u košarkaški "Hall of Fame" u američkom Springfieldu, a gledanjem se može saznati mnogo osobnijih detalja. Tako je, primjerice, na nagovor majke otišao u košarkašku dvoranu, koja mu je to preporučila umjesto čitanja stripova.

Ipak, kako je u svibnju ispričao BizCasting podcastu, novac mu nije igrao ključnu ulogu u životu jer ga ima dovoljno da se ne mora brinuti i može pomoći obitelji, ali nije fasciniran njim niti vrijednost ljudi gleda kroz prizmu bogatstva.

"Tako sam odgojen, ne smatram se vrjednijim od nekog zato što sam bio poznati košarkaš - po meni si čovjek ili nisi", istaknuo je Rađa.

Linker
18. travanj 2024 01:31