Instagram
Burak Özçivit i Fahriye Evcen

Žene plaču, Bali-beg se oženio!

Turski glumac koji se proslavio ulogom u "Sulejmanu veličanstvenom" odbio je ponudu arapskih magnata da mu financiraju svadbu u Dubaiju jer on nije na prodaju i sa svojom se dragom oženio na obali Bospora

Najpoželjniji turski neženja, glumac Burak Özçivit (32), uništio je svaku nadu djevojkama koje za njim uzdišu - a takvih je od Balkana preko Turske do Bliskog istoka. I to u svim zemljama u kojima se prikazivao povijesni serijal "Sulejman Veličanstveni", u kojem je metar i 85 cm visoki glumac utjelovio markantnog vojskovođu Bali-bega. Buraka, kojeg sada gledamo u serijalu "Bit ćeš moja" na Novoj TV, osvojila je kolegica Fahriye Evcen (31) i postigla ono što dosad nije niti jedna ljepotica (a u njegovom životu nije ih bilo malo) - privoljela ga na brak.

Njegova je postala 29. lipnja u palači Sait Halim Paşa Yalısı, drevnom zdanju na europskoj obali Bospora u istanbulskoj općini Sariyer - pod neviđenim mjerama osiguranja od paparazza i ostalih znatiželjnika.

A post shared by Burak Özçivit (@burakozcivit1984_cro) on

Pročulo se da je Burak samo za jelovnik po osobi izdvojio 150 eura. Ali što je to za glumca koji na serijalima, filmovima i reklamama "okreće" milijune eura? Koliko je financijski neovisan dokazuje i to što je odbio arapske magnate da mu plate vjenčanje - jer su od toga htjeli napraviti medijski spektakl u Dubaiju.

Çok güzel

A post shared by Burak Özçivit (@burakozcivit1984_cro) on

- Sam ću financirati svoje vjenčanje - bio je odrješit Burak Özçivit, koji je pomno isplanirao i zaruke. Na proslavi 32. rođendana, potkraj prosinca 2016., kleknuo je pred Fahriye s kutijicom od crvenog baršuna u kojem je bio dijamantni prsten, a dva mjeseca poslije par je priredio obiteljsko slavlje u njemačkom gradu Solingenu, gdje je glumica tursko-čerkeskih korijena i rođena.

U Düsseldorfu je godinu dana studirala sociologiju, a s 19 godina se preselila u Istanbul i na Sveučilištu Boğaziçi diplomirala povijest. Ubrzo se počela baviti manekenstvom - među ostalim, bila je zaštitno lice za L’Oreal - a kad ju je glumica Oya Aydoğan upoznala s producentom Ibrahimom Mertoğluom, krenula je u glumačke vode. Fahriye, koja uz turski i njemački govori i engleski i španjolski jezik, proslavila se ulogom Necle Tekin u sapunici "Kad lišće pada", a ove sezone glumi u serijalu "Ölene kadar" (Do smrti).

Žene od Balkana do Bliskog istoka uzdisale su za Balibegom

Prije veze s Burakom Özçivitom, Fahriye je pet godina hodala s turskim glumcem Özcanom Denizom (45), glavnim junakom hit sapunice "Sudbina", koji joj je malo zapaprio zaruke s Burakom Özçivitom. Kad je, naime, ta vijest objavljena, Özcan Deniz joj je na Instagram "lajkao"reklamni video koji je snimila za tursku modnu marku Koton. To su mnogi protumačili kao da je Denizu još uvijek stalo do bivše djevojke i da želi sabotirati njezino vjenčanje pa je objavio službeno priopćenje u kojem je pisalo da je to učinila njegova šestogodišnja nećakinja - dok se igrala njegovim mobitelom.

HURRIYET
Nakon četiri godine veze i šest mjeseci zaruka,Burak i njegova Fahriye reći će ‘da’ 29. lipnja

Fahriye i Burak upoznali su se i zaljubili prije četiri godine na snimanju serijala "Çalıkuşu" (Ptica pjevica), a ubrzo nakon toga snimili su film "Aşk sana benzer" (Ljubav nalikuje tebi), koji je u prvih tjedan dana prikazivanja pogledalo milijun ljudi - a oni su postali najpopularniji par na turskoj sceni. Nešto kao Brad i Angelina svojedobno u Hollywoodu.

- Među nama je zaiskrilo pri prvom susretu. Energije su nam se spojile. Uživali smo radeći zajedno pa smo nakon završetka snimanja serije željeli nastaviti "rasti" kao privatni i poslovni partneri. A nakon filma naša je veza postala još čvršća i dublja - otkriva Burak Özçivit, dodajući, ipak, da plaćaju visoku cijenu slave. Paparazzi ih vječno opsjedaju i premda im oni uvijek ljubazno poziraju, to im stvara veliki psihološki pritisak.

Instagram
Burak i Fahryje vjenčali su se 2017.

- Kao vatreni navijač nogometnoga kluba Fenerbahçe redovito sam odlazio na njihove utakmice, ali sada više ne. Prošle smo zime Fahriye i ja zajedno otišli na jednu utakmicu i nismo izdržali ni do kraja prvoga poluvremena. Svi su nas snimali mobitelima i pokušavali nam se približiti. Većina fotografija koje objavljujem na Instagramu nastala je iz automobila, kao da živim u njemu. Fahriye i ja, naime, ne možemo više mirno šetati gradom pa se stalno vozimo - požalio se glumac kojeg na Instagramu prati osam milijuna i sedamsto tisuća obožavatelja.

No Burak Özçivit zaista nema pravo žaliti se na "nuspojave" svoje popularnosti - zahvaljujući statusu megazvijezde i seks-simbola, izgradio je pravo malo poslovno carstvo. Uz pomoć Timura Savcija, producenta popularnih serijala "Ezel" i "Sulejman Veličanstveni", osnovao je vlastitu producentsku kuću BRK’s Production i lani lansirao komediju "Kardeşim benim" (Moj brat), s kojom je zaradio milijun eura. Burak je napisao scenarij i u njemu glumio, a sada priprema i nastavak, koji bi u kina trebao doći u studenom.

HURRIYET
Nakon četiri godine veze i šest mjeseci zaruka,Burak i njegova Fahriye reći će ‘da’ 29. lipnja

- Uvijek sam želio glumiti u komediji, a kako mi se ponuđeni scenariji nisu sviđali, odlučio sam uzeti stvar u svoje ruke. Možda se jednoga dana odvažim i na režiju. Na istanbulskom Sveučilištu Marmara studirao sam fotografiju pa mi je dobro poznato i ono što se događa s druge strane kamere - govori svestrani glumac, koji se okušao i kao model. Nakon uloge Bali-bega, za koju je konkuriralo 50 kandidata, snimio je reklamu za šampon Clear Men i u četiri godine zaradio četiri milijuna eura. Pepsi-Coli je, pak, "uzeo" 600 tisuća eura.

HURRIYET
Burak je magnet za oglašivače pa na reklamnim kampanjama zarađuje milijune eura

- Sve to ode na otplaćivanje kredita - rekao je u šali Burak Özçivit kad su ga novinari zafrkavali da je postao uređaj za tiskanje novca. Jedini njegov poslovni neuspjeh bio je restoran Bali-beg, koji je prije tri godine otvorio u elitnoj istanbulskoj četvrti Etiler. Nije mogao balansirati između glume i ugostiteljstva pa ga je ubrzo zatvorio i tako izgubio više od 100 tisuća eura.

Prije tri godine otvorio je restoran Bali-beg, koji je propao

Sklonost prema ugostiteljstvu Burak Özçivit je, očito, naslijedio od oca, kebabdžije iz grada Gaziantepa na jugoistoku Turske. Na svoje je korijene uvijek bio ponosan, iako mu skromno podrijetlo nije uvijek išlo naruku. Prije pet godina bio je zaručen s Ceylan Çapom (30), kćeri turskog tekstilnog magnata, no do vjenčanja nije došlo - jer su njeni roditelji bili protiv. Smatrali su, naime, da njihova kći, koja je na konzervatoriju u Beču studirala operno pjevanje, zaslužuje nekog s boljim "pedigreom".

Burat ÷zÁivit, Ceylan «apa
HURRIYET
Prije pet godina bio je zaručen za Ceylan Çapu, no njezini bogati roditelji usprotivili su se vjenčanju

Možda je Buraku upravo to iskustvo pomoglo da u serijalu "Bit ćeš moja" što vjernije odglumi Kemala, siromašnog inženjera rudarstva čije je srce slomila bogataška kći kojoj su roditelji branili vezu s njim. Zbog te je uloge dvije godine zaredom dobio prestižnu Hurriyetovu nagradu "Zlatni leptir" - 2015. za najboljeg glumca, a godinu dana poslije s partnericom Neslihan Atagül u kategoriji najboljeg para.

Serija ‘Bit ćeš moja’, u kojoj glumi uz Neslihan Atagül i Zerrin Tekindor, lani je bila najgledaniji TV program u Turskoj

- Na setu sam šest dana u tjednu po 18 sati. Srećom, moja Fahriye je iz istog miljea pa ima mnogo razumijevanja. Kako se ne stignemo viđati onoliko koliko bismo htjeli, često si šaljemo SMS - kaže Burak, koji u serijalu nema obrijanu glavu i brkove poput Bali-bega, što je postalo hit među mnogim muškarcima. Ima trodnevnu bradu i gustu kosu crnu poput ugljena, a u prvom planu su njegove prodorne tamne oči koje se često zumiraju u dramatičnim scenama. Glumac koji sebe ne smatra lijepim, kaže da su upravo oči ukras njegova lica, iako bi se mnoge žene složile da je Burak Özçivit dobar frajer u kompletu.

Linker
25. travanj 2024 10:40