Mandatory Credit: Photo by Rob Latour/Shutterstock (10122482dl)
Olivia Jade
The Women's Cancer Research Fund hosts An Unforgettable Evening, Arrivals, Beverly Wilshire Hotel, Los Angeles, USA - 28 Feb 2019
 Shutterstock Editorial/Profimedia
mlada influencerica

‘Živjela sam u balonu‘: Napokon progovorila o skandalu zbog kojeg joj je majka zatvorena

"Imam samo 21 godinu i smatram da zaslužujem drugu šansu da se dokažem", izjavila je mlada influencerica Olivia Jade u popularnoj emisiji Jade Pinkett Smith "Red Table Talk". Njezina majka Lori, trenutno odslužuje zatvorsku kaznu od dva mjeseca jer je platila pola milijuna dolara da bi Olivia i njezina sestra dobile mjesto na kalifornijskom fakultetu.

U velikom skandalu s američkim fakultetima, koji je izbio početkom godine, dvije su javne osobe javno prozvane i osuđene zbog podmićivanja djelatnika fakulteta kako bi njihovim kćerima osigurali mjesto na prestižnom studiju.

Felicity Huffman, najpoznatija kao Lynette iz serije "Kućanice", odslužila je zatvorsku kaznu od 11 dana jer je podmitila djelatnika fakulteta da njezinoj kćeri, pri upisu, povisi bodove s mature, no to je nije spriječilo da nastavi graditi glumačku karijeru. Dapače, upravo snima novu seriju kuće ABC koja bi mogla biti veliki hit.

Lori Loughlin iz "Pune kuće" i njezin suprug Mossimo prošli su gore jer se otkrilo kako su platili pola milijuna dolara kako bi se njihove kćeri Isabella i Olivia upisale na sveučilište u Južnoj Kaliforniji.

image
Mossimo Giannulli i Loughlin dali su pola milijuna dolara mita kako bi im se kćeri upisale na fakultet
Shutterstock Editorial/Profimedia

Najmlađa kći nije bila svjesna događaja 'iza kulisa'

Zbog poprilično razmaženih ispada, javnost nije imala previše sažaljenja za Oliviju, najmlađu kći Lori i Mossima, koja se među mlađim generacijama proslavila kao influencerica, a nakon duge šutnje, Olivia je napokon odlučila progovoriti u emisiji Jade Pinkett Smith, koja se bavi kontroverznim temama.

"Isprva nisam razumjela zašto su svi tako ljuti na moju obitelj, mislila sam da su donacije normalna stvar", izjavila je.

Naučila je lekciju

"Nema opravdanja za to što se dogodilo jer je pogrešno i mislim da svaka osoba u mojoj obitelji zna da je to bila velika pogreška", nastavila je Olivija koja je priznala da nije bila svjesna svega što se 'iza kulisa' događalo kako bi bila primljena na fakultet.

"Velik dio privilegije je i to da ne znaš da si privilegiran. Kad se sve to odvijalo nisam mislila - to je loše, mnogi ljudi nemaju takvu priliku. Živjela sam u svom balonu, fokusirana na udobnost svijeta u kojem živim", sasvim je iskreno priznala u emisiji "Red Table Talk".

image
Lori s kćerima Oliviom i Bellom
Shutterstock Editorial/Profimedia

Mlada influencerica poručila je kako je naučila lekciju i kako joj je ovo iskustvo pomoglo da 'progleda'.

"Mislim da je važno učiti iz pogrešaka, a ne osuđivati i posramljivati ljude bez pružanja druge šanse. Imam samo 21 godinu i smatram da zaslužujem drugu šansu da se dokažem", zaključila je Olivia.

Inače, prije ovog skandala, Olivia je bila na meti izrugivanja na društvenim mrežama jer je izjavila kako se fakultetu veseli zbog ludovanja i zabava te da nije sigurna koliko će nastave uopće pohađati.

01 - Modified: 2021-05-06 12:11:52 - Feat.: 1 - Title: Zgodna youtuberica sve brige je ostavila iza sebe, slika selfije kao da skandala nije ni bilo
01 - Modified: 2021-05-06 12:11:52 - Feat.: 1 - Title: Zgodna youtuberica sve brige je ostavila iza sebe, slika selfije kao da skandala nije ni bilo
Linker
02. lipanj 2023 21:39