a nominirani su...

Zoran Škugor osnovao glazbenu nagradu ‘Rajko Dujmić‘: ‘Bio sam s njim u dobrim i lošim trenucima, on je ovo zaslužio‘

Nakon smrti prerano preminulog glazbenika, jednog od najvećeg pop autora na ovim prostorima Rajka Dujmića hrvatska glazbena scena dobiva nagradu koja će nositi njegovo ime.

Nagradu za najboljeg pop autora i najbolju pop pjesmu dodjeljivat će Internacionalni Institut ,,Artist On Globe,, koji dodjeljuje godišnje nagrade za najbolje domaće i strane koncerte klasične glazbe i izložbe slika te za razne kulturne projekte.

Za prvu nagradu nominirani su Massimo Savić za pjesmu 'Mali krug velikih ljudi' te autor pjesme Ivan Dečak, Vanna kao izvođačica i autorica pjesme 'Puna memorija' te izvođač Damir Kedžo i autor Ante Pecotić za pjesmu 'Poljubi me sad'. O pobjedniku odlučuje tročlani žiri, predsjednik Unisona Goran Končar, pjevač Vlado Kalember te menadžer Zoran Škugor koji je ujedno i dao ideju za ovu glazbenu nagradu.

Čekao sam da vidim što će branša napraviti kako bi mu se odužila, pričekao sam neko vrijeme...ali ljudi misle samo na sebe, kaže Škugor.

Ideju za glazbenu nagradu 'Rajko Dujmić' dao je Zoran Škugor. „S Rajkom sam surađivao 40-ak godina i bio s njim u dobrim i lošim trenucima. Predzadnji susret je bio u bolnici kad smo razgovarali o pjesmama koje sam mu predložio da radi za novu mladu pjevačicu Maju Škiljević, a naš posljednji susret je bio kad smo ga Vlado Kalember i ja posjetili u bolnici i razgovarali o ponovnom okupljanju i oproštajnoj turneji 'Četiri asa'. Javio mi se kad je izašao iz bolnice te rekao da će otići u svoju kuću u Lici gdje će raditi na novim pjesmama. Nažalost to je bio naš posljednji razgovor. Sretan sam što sada imamo nagradu koja će nositi ime ovog glazbenog velikana. Prvu ćemo dodijeliti već idući tjedan i nadam se da će postati tradicionalna ”, rekao nam je Zoran Škugor.

Rajko Dujmić u komi nakon teške prometne nesreće: 'Liječnici poduzimaju sve, noćas je operiran'

image
Rajko Dujmić, Zoran Škugor i Vlado Kalember
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM
Linker
15. travanj 2024 20:58