Konačno se otvorio

Zvijezda ‘Igre prijestolja‘ progovorio o borbi koju je skrivao: ‘Osjećao sam se loše i bilo me sram, nije bilo izlaza‘

Nakon što je završio snimanje i posljednje sezone hit serije, Kit Harington upao je u pakao alkoholizma i depresije, a o tome mu je bilo mu vrlo teško govoriti, čak i bliskim ljudima.

Engleski glumac i zvijezda serije 'Igra prijestolja' Kit Harington progovorio je za o svojim osobnim borbama nakon završetka snimanja hit serije 2019. godine. Naime, Kit je morao prevladati neke osobne probleme prije nego što je bio spreman postati otac sa suprugom Rose Leslie, također kolegicom sa seta. Glumac je nedavno za The Sunday Times otkrio da je prošao kroz prilično teške trenutke koji su ga doveli do samog dna.

Čitajte i: Kad se ljubav rodi na poslu: Zaljubili se na setu hit serije, a sada čekaju prvu bebu

"Nakon što je serija završila, proživljavao sam traumu koja je uključivala alkohol. Osjećao sam se lošom i sramotnom osobom. Kao da nema izlaza iz toga", priznao je Kit koji je ipak napravio važan korak u rješavanju problema.

image
Rose Leslie i Kit Harington vjenčali su se u lipnju 2018.
JOHN NAICON/PA IMAGES/PROFIMEDIA

U svibnju 2019. prijavio se u privatni resort Privé-Swiss za mentalno zdravlje u Connecticutu, napomenuvši da se tijekom svog boravka tamo liječio uglavnom od ovisnosti o alkoholu.

No, ovo je za njega bila izvrsna prilika da poradi i na svom mentalnom zdravlju jer su ga mučile suicidalne misli.

"Prošao sam razdoblja prave depresije u kojima sam htio raditi svakakve stvari", rekao je Kit, dodavši da se nada kako će njegova otvorenost možda pomoći nekome drugome. "Ali definitivno ne želim biti doživljen kao mučenik ili poseban. Prošao sam kroz nešto, to su moje stvari. Ako nekome to pomaže, to je dobro", poručio je glumac.

Odnos s najbližima

Osim toga, progovorio je i o posljedicama koje je njegova borba imala na voljene osobe, posebice njegovu suprugu Rose Leslie s kojom se vjenčao u lipnju 2018.

Čitajte i: Serija ga je koštala zdravlja: Omiljenog glumca iz 'Igre prijestolja' čeka dugotrajno liječenje

"Svoje ovisnosti držao sam tajnima i nitko nije znao za njih. Tako da su bliski ljudi bili prilično šokirani kada sam im sve priznao", ispričao je Kit koji je sa svojom suprugom u veljači ove godine dobio sina.

image
Par je u veljači ove godine dobio sina.
THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

U intervjuu je također otkrio da su mu prva tri mjeseca očinstva bila "lagano mučenje", opisujući to kao "svojevrsni pakao" prije nego što se snašao.

"Postoji nešto u vezi s djetetom što fizički najviše iscrpljuje. Moj naklon ide svakom samohranom roditelju. Bilo kojem samohranom roditelju, ti si blesavi genij. Ne znam kako to radiš. Jer je to iscrpljujuće od svega što sam radio na snimanju serije", izjavio je Kit, poručivši da je ipak jako, jako sretan s novom ulogom.

Linker
15. travanj 2024 19:58