Christina Applegate

Zvijezdi serije ‘Bračne vode‘ dijagnosticirana multipla skleroza: ‘Teško je, ali put ide dalje‘

Zahvaljujući glupastoj Kelly Bundy iz serije Bračne vode, glumica Christina Applegate i danas ima kultni status, no u karijeri je nekako uspjela pobjeći od te uloge. Zvijezda je Netflixove serije ‘Dead To Me‘, a posljednje vijesti o njoj nisu ohrabrujuće. Glumici je prije nekoliko mjeseci dijagnosticirana multipla skleroza.

Američkoj glumici i zvijezdi serije Bračne vode Christini Applegate u 50. godini života dijagnosticirana je multipla skleroza, autoimuna bolest koja napada središnji živčani sustav. Vijest o svojem zdrastvenom stanju obznanila je na društvenim mrežama.

"Bok prijatelji. Prije nekoliko mjeseci dijagnosticirana mi je multipla skleroza. Bilo je to čudno putovanje, ali dobila sam ogromnu podršku ljudi koji se također suočavaju s ovim stanjem. Bilo je teško, ali kao što znamo, put ide dalje. Osim ako ga neki ser*** ne blokira. Kao što je jedan od mojih prijatelja s multiplom sklerozom rekao - probudimo se i poduzimamo naznačene radnje. I to je ono što ja radim, zato sada tražim privatnost dok prolazim kroz sve ovo. Hvala vam", napisala je glumica na Twitteru.

image
Christina Applegate kao Kelly Bundy u seriji Bračne vode.
EVERETT/PROFIMEDIA

Ovo nije prva dijagnoza s kojom se glumica morala suočiti. Prije 13 godina dijagnosticiran joj je rak dojke, nakon što su joj na redovitom pregledu, budući da je i sama kćer žene koja je preživjela rak, u lijevoj dojci pronašli kvržicu. Kako bi stala na kraj dajnjem širenju podvrgnula se dvostrukoj masektomiji, a desetak godina kasnije odstranila je jajnike i jajovod. U potpunosti je promijenila lifestyle, počela se zdravo hraniti i izbjegavati stresne situacije.

image
Christina Applegate preživjela je rak dojke.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Nova operacija holivudske glumice: 'Preuzela sam kontrolu nad svojim zdravljem, odstranila sam jajnike'

Obitelj kao najveća podrška

"Na kraju dana, ništa nije važno osim tvojeg osobnog duhovnog puta sa samim sobom, Bogom, s voljenim ljudima oko sebe, obitelji i prijateljima, životinjama. To su 'stvari' koje trebaš cijeniti i svakodnevno ih osvijestiti”, rekla je nedugo nakon operacije za CNN. Christini najveću podršku pružaju njezina kći Sadie (7) i suprug, danski glazbenik Martyn LeNoble za kojeg se udala 2013. godine nakon što su četiri godine bili zaručeni. Od 2001. do 2007. godine bila je u braku s glumcem Jonathanom Schaechom.

Osim po Kelly Bundy, Christina je poznata i po glavnoj ulozi u Netflixovoj seriji "Dead To Me", gdje igra ulogu udovice koja traži čovjeka koji je usmrtio njezinog supruga na parkiralištu, a radnja se razvija kad se s počiniteljicom sprijatelji.

Linker
19. travanj 2024 13:37