Magic Box 5

Koncert koji se ne propušta: Natali Dizdar predstavlja svoj novi projekt, uz još mnoštvo probranih umjetnika

U pomanjkanju živih nastupa, Magic Box je idealna zamjena u obliku šest sati žive glazbe. Peto izdanje zakazano je za subotu 27. ožujka, kroz nastupe šest različitih izvođača gledatelje će voditi voditelji Ida Prester i Goran Pirš.

Magic Box u petom izdanju online koncerta u subotu, 27. ožujka, još jednom predstavlja aktualne glazbenike i glazbene projekte domaće scene koji ni u vrijeme svjetske pandemije nisu prestali stvarati. U općem pomanjkanju živih nastupa, Magic Box je idealna zamjena u obliku šest sati žive glazbe s kombinacijom različitih žanrova i najzanimljivijih autore domaće nezavisne i alternativne glazbene scene.

Ovo izdanje Magic Boxa u znaku je premijernih nastupa uživo sjajnih ženskih vokala i etabliranih autorica koje se predstavljaju s novim projektima. Diskografsku 2020. godinu svakako je obilježila Željka Veverec s novim solo projektom Je Veux te hvaljenim i nagrađivanim debitantskim albumom “I Glow”. Njene iznimne vokalne sposobnosti, suvereno vladanje toplim soul glasom u svakoj pjesmi imat ćemo priliku prvi put čuti uživo upravo na Magic Boxu. Još jedan sjajan vokal domaće scene i etablirana glazbenica Natali Dizdar predstavlja na Magic Boxu novi projekt BETI iza kojeg stoje ona i članovi grupe Mayales.

image
Magic Box 5
PROMO

Neobičnu kombinaciju tajlandskog funka, afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka 70-ih i kambodžanskog psycho rocka 60-ih donosi hvaljeni bend nemanja. Etablirani zagrebački house i techno DJ Jan Kinčl za ovaj live nastup na klavijaturama se pridružuje Sam Mahoney aka. Ishafaq. Malo žestine donose sinove teškog rock zvuka sastav Stonebride koje nemamo priliku često gledati na domaćem terenu. Samozatajan i karizmatičan, možda i najbolje čuvana "tajna" domaće scene na Magic Box stiže i Mark Mrakovčić. I ovaj put voditeljsku palicu preuzimaju Ida Prester i Goran Pirš, koji su donijeli pravo osvježenje u zadnjem izdanju.

Čitajte i: Otvaraju se terase! Zagrebački Pločnik nastavlja s bogatim online sadržajima i u ožujku

Koncert će se moći pratiti putem live video i audio streama s Radio 808 web stranice i partnerskih kanala.

Je Veux

Na krilima upravo jučer objavljenog CD-a debitantskog albuma “I Glow” i novog singla “Enough” kao glavni glazbeni gost Magic Boxa stiže magični vokal i autorica Je Veux. Dugoočekivani debitantski album, iza kojeg stoji glazbenica Željka Veverec, digitalno je objavljen krajem prošle godine i svrstan među najbolja glazbena ostvarenja 2020. Sve do sada poznato o njenim iznimnim vokalnim sposobnostima potvrđeno je i na njenom debitantskom albumu, a to znači da suvereno vlada svojim toplim soul glasom u svakoj pjesmi, podsjećajući na trenutke snagom i izričajem na velikanke poput Sinead O’ Connor, Dolores O’ Riordan ili Diane Ross.

image
Je Veux
VANJA VUCINIC

Album je na nedavnim nominacijama za Porin Je Veux priskrbio čak tri nominacije, i to za najbolji album godine, najbolju žensku vokalnu izvedbu i novu kategoriju najbolji album elektroničke glazbe. Na glazbenim nagradama Rock&Off Je Veux je osvojila čak četiri priznanja i to za najbolji album, pjesmu, Pop&Off i novog izvođača godine. Uz sve to singl “Lovable” nominiran je za Disco, Dance / Electro Pop izdanje godine u elektroničkim nagradama Ambasador. Sve se to nastavlja na fantastične recenzije koje je album dobio odmah po objavi, te Željku Veverec istaknuo kao jednu od najboljih autorica i izvođačica diskografske 2020.

Čitajte i: Je Veux i njen ‘I glow‘ od sada na CD-u: Album domaće pjevačice koji je pomeo sve nagrade donosi još jedan hit

Natali Dizdar i BETI

Još jedan sjajan vokal domaće scene i etablirana glazbenica Natali Dizdar predstavlja na Magic Boxu novi projekt Beti. Iza BETI, novog imena na domaćoj glazbenoj sceni, stoje Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević. Dugogodišnji prijatelji i suradnici novi projekt su predstavili singlom "Slobodna", koji je mjesecima dominirao radijskim eterom, a iz njihove glazbene radionice stigao je krajem veljače i novi hit - "Vili".

"Vili"je momentalno počeo osvajati radijski eter, a BETI sada predstavljaju i spot koji potpisuje ni više ni manje nego Dalibor Barić, koji je s animiranim filmom "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" ušao u konkurenciju za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar, u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma. U moru slavnih Vilija, za inspiraciju iza ove pjesme zaslužan je legendarni glazbenik Willie Nelson. Nakon dva sjajna singla BETI nastavljaju dalje punom parom, a što njihovi obožavatelji mogu očekivati u budućnosti otkrila je Natali Dizdar: "Trenutno nam je najvažnije završiti EP nekim našim laganim tempom na koji smo navikli i čekati pravi trenutak kad ćemo ga pustiti cijelog u eter i predstaviti našoj publici."

Čitajte i: Puna novosti i planova: Natali Dizdar nakon godina školovanja razmišlja o preseljenju u inozemstvo

nemanja

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, autor i glazbenik aktivan u bendovima pastele, Para Lele i NLV, a članovi benda su Matej Perić (bubnjevi), Karlo Lugarić (udaraljke), Laura Matijašević (bas), Leo Beslać (orgulje, sintisajzer) i Luka Šipetić (gitara). Vizualni dio nadopunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone), čije se projekcije izvode tijekom nastupa benda. Album prvijenac, "Tarot Funk" (2019.) je omaž zvuku tajlandskog funka, afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka 70-ih i kambodžanskog psycho rocka 60-ih.

image
nemanja
ALMA DRNOVAC

Album je do sada predstavljen javnosti u radijskim emisijama posvećenima svjetskoj i psihodeličnoj glazbi u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Ciptu, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji, Italiji, Australiji, Velikoj Britaniji i Španjolskoj te je uključen u Bandcamp Weekly, listu koja promovira nove glazbene nade na početnoj stranici Bandcampa. Dva mjeseca nakon izlaska, pjesme s drugog albuma "Cosmic Disco" nalazile su se na istaknutim svjetskim glazbenim listama u Francuskoj i Njemačkoj, a objavljene su i u listopadskom izdanju najboljeg časopisa posvećenog svjetskoj glazbi – britanskom Songslinesu.

Jan Kinčl

Jan Kinčl je zagrebački house i techno DJ, producent, inženjer, live act performer, urednik radijske emisije i organizator partija. Nakon dva desetljeća u svim tim područjima, gotovo je nemoguće razgovarati o suvremenoj elektronskoj glazbi u Hrvatskoj i ne dotaknuti nešto u što je bio uključen. Janov zvuk je kombinacija housea i techna, duboko ukorijenjena u organskoj i soulful strani tih žanrova, s jakim utjecajem rane glazbe iz Detroita.

image
Jan Kinčl
STEPHAN BEDNAIC

U zadnjih nekoliko godina, izleti u jazz su se produbili i u 2016. rezultirali kolaborativnim projektom s francuskim jazz klavijaturistom Regis Kattieom, a njihov debi album "In Plain Sight", smješten na osi između jazza i housea, opisivan je kao “jedan od najznačajnijih trenutaka suvremene regionalne plesne glazbe”. Janu se za ovu priliku na klavijaturama pridružuje Sam Mahoney aka. Ishafaq.

Čitajte i: Hvalevrijedna inicijativa: Počela kampanja domaćih DJ-a, prikupljaju sredstva za pomoć stradalima u potresima

Stonebride

Sinove teškog rock zvuka sastav Stonebride nemamo priliku često gledati na domaćem terenu. U MagicBox setu se očekuje presjek pjesama svih dosadašnjih izdanja kao i numere s još uvijek aktualnog mini-albuma ''Animals on Display'' izdanog na 12" (etched) vinilu, CD-u i digitalno za etiketu PDV. Stonebride bez obzira na trenutnu epidemiju planiraju daljnju svjetsku dominaciju uz što više koncerata te kontinuirani rad na novom materijalu koji je u pripremi.

image
Stonebride bend
PROMO

Mark Mrakovčić

Mark Mrakovčić je zagrebački glazbenik, producent i snimatelj. Reputaciju na sceni stekao je snimajući i producirajući djela istaknutih domaćih kantautora kao što su Nina Romić, Lovely Quinces, Irena Žilić, J.R. August, Sabina Herman i drugi te u radu s bendovima Mašinko, Them Moose Rush, ESC Life, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Kurve itd. Također je surađivao na nekoliko predstava i sinkronizirao animirane filmove. Svoj glazbeni projekt razvija još od svoje trinaeste godine, od nekadašnjeg banda Scroll gdje je bio pjevač i gitarist, pa sve do Mark Mrakovčić tria s kojim je kantautorske stvari povremeno izvodio u bendovskim aranžmanima.

image
Mark Mrakovčić
PROMO

U glazbenim krugovima doživljavan kao samozatajan i karizmatičan, s albumom "Breeding Black Sheep“ ova možda najbolje čuvana "tajna“ domaće scene napokon je izašla na vidjelo uz potvrdu da je već u planu i izlazak drugog albuma koji će također biti spoj starih i novih pjesama.

Linker
19. travanj 2024 20:17